GMM forsøger at redde NunaMinerals

Der arbejdes fortsat på en redningsplan for det konkurstruede efterforskningsselskab NunaMinerals. Det fremgår af en selskabsmeddelelse udsendt onsdag aften.
Foto © : NunaMinerals
15. maj 2015 09:44

NunaMinerals blev begæret konkurs af bestyrelsen den 19. april, hvor begæringen dog først blev officiel 10 dage senere, da bestyrelsesformand Birks Bouvairds underskrift ankom med posten. Begæringen skulle i tirsdags have været behandlet ved Retten i Grønland. Men retsmødet blev efter 20 minutter udsat af uafklarede årsager. De involverede parter har ikke ønsket et kommentere sagen.

Læs også Koreas ambassadør overvåger varslet NunaMinerals kollaps

Det udsatte retsmøde er berammet til denne fredag kl. 10.

Det hedder direkte i den kortfattede meddelelse, at Greenland Mining Management - GMM - med råstofinvestoren Patrick Newman i spidsen har udarbejdet en ny model for NunaMinerals’ operationer, der for tiden, som det udtrykkes, er genstand for drøftelser med Grønlands Selvstyre og NunaMinerals.

- Hvorvidt sådanne drøftelser vitterligt kan føre til en omstrukturering i sidste øjeblik af NunaMinerals’ aktiviteter er fortsat meget usikkert. Bestyrelsen vil opdatere markedet yderligere, så snart der foreligger nyt.

Læs også Ole Christiansen: NunaMinerals har nu gyldig underskrift på konkursbegæring

Greenland Mining Management har tidligere udarbejdet en redningsplan, men den blev afvist af Selvstyret, der er største aktionær i NunaMinerals.