Fodbold: NÛKs damer vinder udendørs GM

Det første udendørs GM i fodbold for kvinder siden 2019 sluttede i lørdags.
De nykårede grønlandsmestre fra NÛK. Foto © : B-67
Skrevet af Noah Mølgaard
05. august 2024 12:54

NÛK fra Nuuk jublede for fuld hammer, da klubbens fodbolddamer sikrede sig GM-titlen i udendørs fodbold lørdag eftermiddag på Nuuk stadion. De vandt med 2-0 over GSS fra Nuuk.

Finalemodstanderen var lokalrivalerne fra GSS var forsvarende mestre fra det seneste udendørs GM for kvinder i 2019. Der har ikke været udendørs GM for kvinder siden på grund af corona og for få tilmeldte hold.

- Vi er utrolig glade for, at udendørs GM atter kunne afvikles og er meget taknemmelige for at K-33 deltog, siger anfører for NÛK Karo Dahl til KNR.

Der skal nemlig være fire hold før et mesterskab kan blive til et officielt mesterskab. I år var tre hold fra hovedstaden tilmeldt; ud over NÛK og GSS var det B-67. Det fjerde hold var K-33 fra Qaqortoq. 

NÛK vandt med et enkelt mål over GSS i indledende runde og havde derfor respekt for GSS, inden finalen blev fløjtet i gang.

Chokstart

- Vi havde på forhånd aftalt at dække deres dygtige og hurtige spillere tæt, fortæller Karo Dahl.

- Vi havde også aftalt at forsøge med chokstart. Det lykkedes, da vi fik scoret inden for de første 12 sekunder i kampen.

Videofil
Chokstarten, hvor NÛK scorede 12 sekunder inde i kampen. Video: B-67.

De fleste spillere hos GSS spiller også håndbold, og de har god kondition og træner stort set hele året.

- Vi har heldigvis også spillere, der spiller fodbold hele året rundt indendørs og udendørs. Vi havde ikke alverdens tid til udendørs træning. Men den gode træning indendørs gav god ballast, siger Karo Dahl fra NÛK.

Lettelsen var også meget udtalt, da dommeren fløjtede kampen af.

- Vi følte stor stolthed, glæde og lettelse. Vi har ikke vundet mesterskabet i udendørs fodbold siden 2017. Vi er derfor utrolig glade for, at det lykkedes, slutter Karo Dahl.

B-67 fra Nuuk vandt bronze, mens K-33 fra Qaqortoq sluttede på fjerdepladsen.