Mediedækningen er ringe, og der er heller ingen landstræner til dameholdet i fodbold, lyder kritikken fra fire topspillere. Foto: Malik Brøns, KNR

KAK forstår kritik: Kvindefodbold bliver nedprioriteret

Grønlands Boldspil-Union forstår godt, at kvindelige fodboldspillere føler sig nedprioriteret i forhold til mænd. Årsag: Der er flere sponsorkroner i mænd.

Mediedækningen er ringe, og der er heller ingen landstræner. Derfor er kvindelige fodboldspillere ikke særligt motiverede for at komme ind i kampen og blive dygtigere. 

Sådan lyder kritikken fra fire kvindelige topspillere, Asii Kleist Berthelsen, Lisa Lind, Karoline Dahl og Nivi Fleischer Berthelsen. Årsagen er, at kun fire ud af ni hold deltog i det netop overståede GM. Fire hold fra Nordgrønland og et enkelt fra Nuuk meldte nemlig afbud.

Hos KAK afviser man ikke, at kvindefodbolden bliver nedprioriteret i forhold til mændene. Og årsagen til det er kort og godt penge i form af sponsoraftaler, lyder det fra formanden. 

LÆS OGSÅ Opråb fra topspillere: Sådan bliver kvindefodbold stort igen

- Ud fra sponsormidlerne koncentrerer vi os mere om herresiden, og hvis mændene ikke blev sponsoreret, så fik de samme behandling, siger John Thorsen, som er formand for KAK.

Ingen støtte til kvindeholdet

Han henviser til, at det kun er herrelandsholdet i futsal, der får støtte af Elite Sport Greenland. Og det bliver bekræftet af Elite Sport Greenland, der dog sparker bolden tilbage til KAK:

- Vi har ikke fået en ansøgning fra KAK i forhold til støtte til kvindelandsholdet, siger bestyrelsesformand i Elite Sport Greenland, Nikolaj Christoffersen.

LÆS OGSÅ KAK om kvindefodbold: Beklageligt at flere hold har meldt afbud

Ansøgere skal leve op til bestemte støttekriterier, før Elite Sport Greenland vil sponsere dem, understreger han.

- Det er jo elite, som Elite Sport Greenland har fokus på. Og der er en vis forventning til et niveau, før vi går ind og støtter, siger Nikolaj Christoffersen. 

Lav mediedækning

Udover at der ikke er et landshold for kvinder, så får kvindefodbolden også mindre dækning i medierne.

Denne sæson transmitterer KNR TV eksempelvis alle mændenes kampe fra GM i fodbold, hvorimod KNR kun viste bronze- og guldkampen fra kvindernes turnering i sidste uge.

Ifølge Mathias Davidsen, der er leder i KNR TV-produktionsafdeling, skyldes den store forskel i dækningen, at kvaliteten af kvindefodbolden er for ringe.

- Vi bliver nødt til at have med i vores overvejelser, hvor spændende det er for seerne at se en kamp, hvor der er meget stor forskel på, hvor dygtige holdene er, siger Mathias Davidsen.

Kvindefodbolden skal udvikles

Fodboldforbundet KAK lover, at både kvinder og mænd skal have en landstræner i 2021, når de skal deltage i Island Games.

Forbundet har nedsat et udvalg, som arbejder for at øge deltagelsen i kvindefodbold.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt