Nu skal det være slut med store underskud

Der skal skabes bedre vækst og produktivitet i landets selvstyreejede aktieselskaber. Derfor har Naalakkersuisut nu udarbejdet en række retningslinjer for god selskabsledelse, der skal gælde for de 100 procent selvstyreejede aktieselskaber herhjemme.
Skrevet af Mads Ullerup
09. januar 2013 06:26

Beslutningen er truffet, fordi de flere af de selvstyreejede aktieselskaber historisk set har kæmpet med store økonomiske tab, hedder det i en pressemeddelelse.

Retningslinjerne skal skabe større åbenhed omkring ledelsen af det enkelte selskab, så muligheden for mytedannelser i samfundet minimeres.

Selskaberne vil derfor én gang årligt offentliggøre en samlet oversigt over selskabets arbejde med retningslinjernes anbefalinger på deres hjemmeside.

- Naalakkersuisut har som lovet i koalitionsaftalen arbejdet målrettet på at professionalisere bestyrelserne og Naalakkersuisuts egen håndtering af ejerrollen. Retningslinjerne understøtter denne udvikling og skaber åbenhed omkring Naalakkersuisuts forventninger til bestyrelser og direktioner, understreger formanden for Naalakkersuisut, Kuupik V. Kleist i meddelelsen.