Nu letter det for strandede passagerer: Air Greenland chartrer fly mod København

Flyet vil formentligt lette fra Kangerlussuaq i morgen aften.
Det er selskabet Nice Air, som står for flyvningen til Danmark fredag. Foto © : Christine Hyldal / KNR.
14. juli 2022 11:55

Nu kan passagerer fanget i Kangerlussuaq se frem til at komme til Danmark.

Air Greenland har nemlig fået en aftale i hus om et chartret fly, som i morgen vil flyve fra Kangerlussuaq til København. Det fortæller Inga Dóra G. Markussen PR-manager i Air Greenland til KNR.

Der er tale om et fly fra Nice Air, som er et nyt selskab, der året rundt flyver fra Storbritannien, Danmark og Spanien til Akureyri, en nordliggende by i Island.

Flyet letter fra Kangerlussuaq 18.35 og vil være i Danmark om natten dansk tid på grund af tidsforskellen. 

LÆS OGSÅ Strandede passagerer presser fortsat Air Greenland

Ud over Nice Air flyet er der i morgen to afgange mod København. Air Greenlands ordinære afgang flyver kloken 11.55 og et Jet Time fly klokken 15.15, som Air Greenland har chartret over sommerperioden. 

- Den her ekstra afgang kommer til at hjælpe helt vildt meget i forhold til udfordringen i Kangerlussuaq. Der bliver ryddet meget op i de folk, der venter, siger Inga Dóra G. Markussen.

De passagerer, der er i Nuuk og Ilulissat, som er midlertidig indkvarteret inden rejse til København, vil før afrejsen med Nice Air blive fløjet til Kangerlussuaq. 

Air Greenland meddelte mandag, at 1.000 passagerer var fanget rundt omkring i landet på grund af vejr og teknik udfordringer.

Det fik Air Greenland til at stoppe for salget af billetter til og fra vestkysten i resten af juli.

Nu ser det dog ud til, at noget af konflikten er ved at være løst. Tirsdag meddelte Air Greenland, at de fleste af de 1.000 passagerer havde fået en ny rejseplan med afgang indenfor tre dage.

Onsdag fortalte de, at der lettede flere og flere indenrigsfly. Dog er der i morgen vejrmelding om tåge i specielt Nuuk, som kan blive en udfordring for at få flyene på vingerne. 

LÆS OGSÅ Tågen letter - og passagerer gør snart det samme, lover Air Greenland

Kangerlussuaq har fungeret som en flaskehals for de mange passagerer, som ikke kunne komme videre til Danmark, men nu ser det ud til, at mange af dem snart kommer afsted.