Nordiske ministre gør klar til Nordisk Råds session

Det nordiske samarbejde via Nordisk Råd går en spændende tid i møde, når Island overtager formandskabet i 2019.
Foto © : Søren Sigfusson/norden.org
Skrevet af Karsten Sommer
12. oktober 2018 08:57

Island har nemlig annonceret at de vil igangsætte tre projekter med stor relevans for Grønland i deres kommende formandsperiode.

Det første projekt handler om bæredygtig turisme i Nordområdet og Arktis. Det andet projekt handler om skabelse af økonomisk vækst, gennem udnyttelse af havets ressourcer. Og endelig et projekt om unge menneskers fremtid i Norden i forhold til FN´s 2030 mål.

Det fremgik af en videokonference mellem de nordiske landes samarbejdsministre, hvor Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde, Vittus Qujaukitsoq deltog.

- Jeg har på mødet ønsket min islandske kollega tillykke med tre gode formandskabsprojekter, som giver mulighed for deltagelse fra grønlandsk side. Blandt andet projektet om udvikling af bæredygtig turisme ligger helt inden for rammen af Naalakkersuisuts prioriteringer for de kommende år, siger Vittus Qujaukitsoq.

Også i 2020, hvor Danmark har formandsskabet, får Grønland og Færøerne en vigtig rolle i formandskabsprogrammet.

- Dér kan Grønland f.eks. få en rolle i spørgsmål, der har med skibsfart og fiskeri at gøre, slutter Naalakkersuisoq for Nordisk Samarbejde Vittus Qujaukitsoq.

Nordisk Råd Session foregår fra den 29. oktober i Oslo.