Nivi Olsen har lagt en femsporet plan for folkeskolen

Med evalueringen af folkeskolen står det klart, at skole-hjem-samarbejdet ikke fungerer, og forældre sætter for få grænser over for deres børn.
Foto © : KNR
Skrevet af Andrea Christiansen
01. april 2015 11:17

For at løse op for de problemer, som sidste uges offentliggørelse af folkeskoleevalueringen bragte frem i lyset, ser naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, fem særlige indsatsområder.

For det første planlægger hun at have to ledere i folkeskolerne, henholdsvis en administrationsuddannet og en, der skal stå for det pædagogiske.

For det andet kræver Nivi Olsen (Demokraterne), at der kommer mindst to kvalitetsrapporter fra skolen om året, så hun kan overvåge folkeskolernes status.

Læs også Nivi ser fejl hele vejen rundt

For det tredje planlægger hendes departement, at der oprettes elevmapper, som er handleplaner for det enkelte barn. Og naalakkersuisoq udtrykker klart, at hun vil sætte høje krav til skolerne.

- Elevmapper er meget, meget vigtige for at gennemføre atuarfik. Og i den rapport kan vi se, at de ikke er fuldført fuldt ud. Nogle gør, nogle gør ikke. Nogle elever får, nogle gør ikke. Og eleven er jo ikke i centrum, hvis vi ikke kan færdiggøre elevernes handleplaner, siger Nivi Olsen til KNR.

Naalakkersuisoq vil også oprette en forældregruppe for at opnå bedre samarbejde mellem skolerne og forældrene. Og hun har planer om at stå for betaling af administrationsudgifterne:

- Forældrene er ikke højlydte nok, og de skal have et forum, hvor de bliver hørt, fastslår Nivi Olsen.

For det femte og sidste vil hun oprette en ekspertgruppe, som skal undersøge, hvilke problemer der er i forhold til undervisning indenfor fremmedsprog. Det vil hun gøre for at styrke fremmedsprogsundervisningen.

s også Skole løser lærerfravær med samtaler

Naalakkersuisoq for uddannelse fortæller videre, at hun udover de fem indsatsområder, har lagt Inerisaavik under departementet for uddannelse. Center for pædagogisk udvikling for folkeskolerne er nu blevet oprettet som en styrelse i håb om, at de vil få et større ansvar og fungere bedre.