Skole løser lærerfravær med samtaler

Ifølge en ny undersøgelse, er stort fravær hos skolelærere et alvorligt problem i kommuneskolerne. Minngortuunnguup Atuarfia, en skole i Sisimiut, har fundet en konstruktiv løsning.
Skrevet af Andrea Christiansen
30. marts 2015 11:47

Bliver en lærer ustabil med meget fravær, takler skolen det ved, at lederen tager en snak med læreren og finder en løsning, hvis der er problemer. Skolelederen Nivi Efraimsen mener selv, at det er en god løsning på fraværsproblemet, for skolens sygefravær blandt lærerne ligger meget lavt.

- Når lærerne viser meget fravær, snakker vi med den pågældende lærer, for at få forklaret fraværet. Hvis personen er tynget af sorg eller ked af, hjælper vi vedkommende, så der prøver vi at lette deres skuldre, siger Nivi Efraimsen til KNR.

I Minngortuunnguup Atuarfia er der ansat 49 lærere inklusiv ledere. Og ifølge skolelederen er det fem ud af 49, der har for meget fravær.

- Hvert semester laver vi en anonym evaluering af lærernes fravær her på skolen. Vi kan se i februar, at 98 procent af lærerne møder til tiden og er stabile, og at to procent skal kæmpe for at komme tilbage til sporet, siger Skoleder Nivi Efraimsen.