Foto: KNR

Qulaarpaa Nivi ser fejl hele vejen rundt

Nivi Olsen mener, at det skal være slut med at fralægge sig ansvar og pege fingre. Evalueringen er klar, vi fejlet hele vejen rundt, og det skal vi acceptere.

Folkeskolen er blevet evalueret, og resultatet er nedslående. Det er dog ikke overraskende, og Naalakkersuisoq for Uddannelse slår fast, at den bekræfter det billede, hun havde.

Kritikken rammer bredt. Ingen går fri, derfor skal det være slut med at fralægge sig ansvar, siger Nivi Olsen.

Læs også Evalueringen af folkeskolen

- Jeg synes, man har i mange år mødt problemer, hvor man siger, at det er også politikernes skyld, og det er også forældrenes og andres skyld. Der tænker jeg, at vi har den rapport til at sige, at vi stort set har fejlet hele vejen rundt, i stedet for at pege på den enkelte, siger Nivi Olsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Demokraterne.

 

Et godt redskab

Hun slår fast, at det ikke nytter noget at lukke øjnene. På den positive side ser hun evalueringen, som et rigtigt godt redskab i kampen for at skabe en god folkeskole.

- Jeg kan bruge den til mange ting. Vores vigtigste opgave, efter vi har fået den, er at anerkende og acceptere, at vi har de problemer, vi har.

 

Fem indsatsområder

Der er altså kritikpunkter hele vejen rundt, og derfor slår Nivi Olsen også fast, at det ikke nytter noget at tro, at man kan reparere det hele på én gang.

- Jeg synes, vi skal tænke klart og sortere i de forskellige tiltag, vi skal lave. Der er forskellige aspekter, og vi har besluttet at dele den i fem indsatsområder, siger Nivi Olsen.

Hvilke fem områder vil hun dog ikke ud med endnu, men hun lover at komme med konkrete forslag, når hun torsdag aften deltager i Qulaarpaa.

 

Også gode ting

Nivi Olsen fortæller, at der er mange ting i evalueringen, som hun har bidt mærke i. Både de dårlige ting, men også de gode.

Hun fortæller, at hun hele tiden får bekræftet, at der er rigtigt mange gode lærer, og nogle gange også rigtigt gode ledere.

- Når jeg siger det, så tænker jeg som minister, at det hele ikke er sort, og dem, der gør det godt, er dem ,vi skal følge efter og undersøge, hvorfor det lykkes dem.

 

 

 

 


 

Sider