Socialrådgivere: Vi skal have flere muligheder til udsatte børn

Når lederne af socialforvaltningerne begynder at arbejde koordineret, så vil arbejdet med børn og unge blive bedre, mener Socialrådgiverforeningen, NIISIP.
Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Aviâja Kilime
09. juni 2017 16:28

Socialrådgiverforeningen er bekymret over, at Kommuneqarfik Sermersooq svigter i forvaltningen af børn og unge. Man bliver pinligt berørt. Men man bliver også vred, siger formand for NIISIP, Sara Abelsen til KNR. 

Hendes udtalelser kommer efter, at det i denne uge kom frem, at tilsynsenheden i en ny rapport kritiserer kommunen i stærke vendinger, når det gælder børne- og ungeområdet.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Socialrådgivernes formand fortæller, at hendes medlemmer ofte mangler steder at henvise børn og unge til, når de eksempelvis har brug for at snakke med en professionel.

- Der bør være flere muligheder. Hvis det ikke bliver forbedret, hvordan kan sagsbehandlerne så give en ordentlig omsorg, når tilbudene også mangler, spørger formanden for foreningen. 

Torsdag kunne Qanorooq fortælle, at kommunaldirektøren i Kommuneqarfik Sermersooq peger på ledelsen i socialforvaltningen som de ansvarlige for de store problemer, som den nye rapport dokumenterer. 

LÆS OGSÅ Ledelsen har svigtet - ikke politikerne

Nu skal der strammes op og sikres en ordentlig og koordineret ledelse i forvaltningen, lød meldingen.

Og det ser socialrådgiverforeningens formand frem til:

- Ledelsen i socialforvaltningen skal selvfølgelig have gode lederevner, men skal også have en god forståelse for det sociale arbejde, slutter Sara Abelsen.