Niels Thomsen melder sig ud af partiet

Politisk ordfører Niels Thomsen forlader ikke bare politik, men opsiger også sit medlemskab hos Demokraterne. Det løfter han sløret for dagen efter offentliggørelsen af det opsigtsvækkende politiske exit. Samtidig nedtoner både han og partiets formand dog de interne stridigheder.

Det er ikke bare et farvel til Inatsisartut, men også til Demokraterne, forklarer den afgående politiske ordfører i dag.  

- Når jeg jeg begynder i mit nye job vil jeg hverken være politisk aktiv eller medlem af et parti, lyder det fra Niels Thomsen.  

Men han smækker ikke med døren efter et efterår, hvor bølgerne mellem ham og blandt andre partiformand Jens B. Frederiksen til tider er gået højt også uden for partilokalet.

Niels Thomsen afviser således, at den skuffelse han gav udtryk for, da partifællerne ikke bakkede op om hans forslag om kunstgræsbaner i landets tre største byer, har spillet det fjerneste ind på beslutningen om nu at skifte det politiske liv ud med en stilling som direktør i Halibut Greenland.

- Der er uenigheder i alle partier, ligesom der er på alle arbejdspladser. Og det har der selvfølgelig også været inden for visse emner her, men det er ikke det, der har været udslagsgivende for min beslutning, siger Niels Thomsen.

Demokraternes formand, Jens B. Frederiksen, kalder den unge politikers exit for et stort tab og betegner ligeledes forløbet internt i partiet omkring de omstridte kunstgræsbaner som naturligt.

- Der sker mange ting i en gruppe, som er meget, meget aktiv. Og engang imellem - og det gælder også for mig selv - lider man nederlag i gruppen i en specifik sag. Det er sket for Niels Thomsen, og det er også sket for alle andre i gruppen, og det mener jeg er politik, som det skal være, siger Jens B. Frederiksen.

Om Niels Thomsens afsked med ikke bare det politiske liv, men også med sit parti, siger formanden.

- Det har jeg stor respekt for, at han gør, selv om jeg selvfølgelig stadig synes, at det er ærgerligt. Men jeg håber da på et eller andet tidspunkt, når Niels engang får lyst til at vende tilbage, at han så melder sig ind igen og stiller op for os. Det er han i hvert fald yderst velkommen til, lyder det fra Jens B. Frederiksen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt