Niels Thomsen forlader politik

Den fremadstormende Inatsisartut-politiker har fået et tilbud, han ikke kan sige nej til.

Niels Thomsen trækker sig fra Inatsisartut med virkning fra den 15. december for at hellige sig en karriere som direktør for Halibut Greenland ApS.

Karriereskiftet betyder, at han sammen med sin familie flytter hjem til Ilulissat, hvor både han og hans kæreste er vokset op. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Demokraterne netop har udsendt.

Det politiske exit sker blandt andet efter, at Niels Thomsen har langet hårdt ud efter partiformand Jens B. Frederiksen og ditto Naalakkersuisut-medlem Palle Christiansen, som han har betegnet som mere interesserede i deres politiske poster end kampen for partiets politik og kernevælgere.

Niels Thomsen led under efterårets samling et personligt politisk nederlag, da hans egne partifæller gik imod hans forslag om de omstridte kunstgræsbaner i landets tre største byer. En beslutning, den politiske ordfører ikke lagde skjul på sin skuffelse over.

Der er ikke lykkedes at få uddybet beslutningen om at trække sig fra politik fra hovedpersonen selv. Men den udsendte meddelelse nævner ikke interne stridigheder med et ord.

− I min verden er det ikke muligt både at være direktør og politiker. I den slags stillinger er man nødt til at være 100 procent til stede for at kunne yde en optimal indsats. Det er kort fortalt baggrunden for, at jeg trækker mig fra politik og dermed også fra Inatsisartut, argumenterer Niels Thomsen.

Han understreger, at karriereskiftet sker på baggrund af længere tids overvejelser.

− Både min kæreste og jeg har i lang tid haft et ønske om at vende hjem til Ilulissat for at komme tættere på vores familier. Derudover synes jeg, at jobbet som direktør i Halibut Greenland er en udfordring, som det er umuligt for en person som mig at sige nej til,  siger Niels Thomsen.

Demokraternes formand Jens B. Frederiksen er ked af, at Niels Thomsen stopper, men har på den anden side forståelse for hans prioritering.

− Niels er en regulær stemmesluger, der med 100 procents sikkerhed ville blive genvalgt til Inatsisartut, hvis han stillede op. Og hvis Demokraterne efter et valg fortsat er en del af koalitionen, ville han naturligvis have været en meget stærk kandidat til at blive Naalakkersuisoq. På den baggrund synes jeg et eller andet sted, at det er stærkt gået, at han prioriterer, som han gør. Men jeg er naturligvis ked af, at jeg ikke længere har Niels i gruppen, siger Jens Frederiksen.

Partiets 2. suppleant Jørgen Ole Nyboe Nielsen, der ved seneste valg høstede 59 personlige stemmer, ventes at træde ind i Demokraternes Inatsisartut-gruppe fra forårets samling.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt