Netværk for efterskoleelever i Danmark er en kæmpe succes

Netværket for grønlandske efterskoleelever i Danmark, Allu, oplever stigende interesse. Så meget, at der nu er rigtig mange, der er blevet skrevet op på venteliste for at blive tilknyttet netværket.
”Allu” er et samlingssted for grønlandske efterskoleelever i Danmark og en gruppe unge frivillige, der sammen skaber et pusterum og et støttende netværk i en travl efterskolehverdag. Foto © : Foreningen Grønlandske Børn
Skrevet af Simon Uldum -
24. oktober 2016 11:18

Lige nu er 76 elever tilknyttet netværket. 25 står på venteliste, og man har måtte afvise omkring 56 henvendelser, oplyser Foreningen Grønlandske Børn til KNR.

I Allu arrangerer frivillige i Foreningen Grønlandske Børn weekendture for grønlandske efterskoleelever.

Formålet er at sikre, at de unge får et bredere netværk, får mulighed for at vedligeholde deres grønlandske sprog og får et åndehul midt i en travl og “dansk” efterskolehverdag.

- Vi har lige nu ca. 16 tilknyttet (frivillige, red.), men kan godt bruge lidt flere på grund af den store interesse fra elevernes side og det høje deltagerantal, fortæller Kathrine Saxild fra Foreningen Grønlandske Børn.

En kæmpe succes

For nogle kan det være svært at flytte til et nyt land, tale et andet sprog og tilpasse sig den danske kultur.

Endnu har ingen fra Allu valgt at droppe ud af skolen og tage hjem til Grønland, men Foreningen Grønlandske Børn fortæller, at de har haft nogle stykker, som har overvejet det:

- Så har de frivillige taget en snak med dem, og de har besluttet sig for at blive og glæder sig meget til de igen skal afsted den 28.-30. oktober (på weekendtur, red.). Så har vi hørt om et par der ville rejse hjem, men så blev tilbudt Allu som gulerod - og de har valgt at blive, siger Kathrine Saxild og fortsætter:

- Samlet kan man sige, at Allu er en kæmpe succes; interessen og behovet er stort - større end vi havde turde håbe på. Vi er ulykkelige over, at vi har måtte afvise nogle. Alle fortjener at være med, så vi arbejder på at udvikle vores tilbud, så vi ikke skal afvise nogen, siger Kathrine Saxild fra Foreningen Grønlandske Børn.

Omkring 20 procent af grønlandske unge afbryder deres efterskoleophold i Danmark. Derfor har Foreningen Grønlandske Børn med det formål at mindske frafaldet på efterskolerne, tilbudt grønlandske efterskoleelever at være tilknyttet netværket Allu. Et projekt, der blev startet op i 2015.

Du kan læse mere om Allu her.