Neriuffik får sit eget hus i nærheden af Dronning Ingrids Hospital

Et gammelt kollegie skal rives ned, så Kræftens Bekæmpelse i Grønland, Neriuffiit Kattuffiat, kan bygge deres helt eget hus i Nuuk.
Det gamle Rotary kollegie ligger på den anden side af den tidligere brandstation. Foto © : Neriuffiup kattuffiat
15. juni 2022 15:27

Et gammelt kollegie, der ligger i nærheden af Dronning Ingrids Hospital, skal rives ned.

Når nedrivningsarbejdet er færdigt, vil der blive bygget et nyt hus på stedet. Det nye hus skal være Kræftens Bekæmpelse i Grønlands, Neriuffiit Kattuffiats, nye hjem.

Det glæder Aviâja Lynge, der er administrator for Neriuffiit Kattuffiat.

Et hus til kræftpatienter har nemlig længe stået på ønskelisten hos Neriuffit Kattuffiat, og endelig er det kommet tættere på at få dét ønske opfyldt.

- Endelig kommer vores drømme til opfyldelse. Vi mangler den og vi har brug for den, siger hun.

Kræftramte behøver ikke at gå så langt

Først skal det gamle Rotary kollegie rives ned, og det har Naalakkersuisut givet 1,5 millioner kroner til. Det gamle kollegie ligger på den anden side af den tidligere brandstation.

Og netop Rotary kollegiets grund er særlig attraktiv, fordi den ligger tæt på Dronning Ingrids hospital, hvor kræftramte ikke behøver at gå så langt.

Lige nu har den landsdækkende organisation Neriuffik til huse i et 25 kvadratmeter stort kontorlokale i en af blokkene i Nuuk, og har længe haft et ønske om et større sted:

- Vi har behov for et hus til de kræftramte, så har man simpelthen sagt: Okay, så er vi nødt til at koncentrere os vores egen syge, for der er kræftramte nok i Grønland, siger Aviâja Lynge.

Neriuffiit Kattuffiat har samlet 4 millioner kroner, og søsterorganisationen i Danmark Kræftens Bekæmpelse har også doneret penge til Neriuffiit Kattuffiat, så huset kan blive en realitet.

Hvornår den gamle kollegie Rotary Kollegie skal rives ned og hvornår det nye hus skal bygges, er der foreløbig ingen dato på.

Huset skal fungere som et rådgivnings- og foreningshus, hvor kræftpatienterne fra hele landet kan hente støtte.