Narsarsuaq søger en plan B til lufthavnen

I Narsarsuaq forsøger bygden sig med en plan B, en plan C og en plan D for at holde bygden i live, når lufthavnen ser ud til at blive mindre. I Kangerlussuaq håber borgerne at en plan B ikke bliver nødvendig.
02. maj 2018 11:51
Versionist Ane-Marie Petersen

Landets nuværende atlantlufthavne skal omlægges til heliports, for at få de størst mulige besparelser ved at bygge nye lufthavne. Sådan lyder beregningerne i en analyse fra Deloitte.

I Kangerlussuaq og Narsarsuaq arbejder mange af beboerne i lufthavnene, så hvis de arbejdspladser forsvinder, må bygderne finde på andre måder, at holde hjulene igang. 

LÆS OGSÅ Narsarsuaq savner opbakning til fremtiden

I Narsarsuaq har man siden 2014 arbejdet på forskellige alternativer til at holde bygden i live, fortæller bygdebestyrelsesformand, Mouritz Karlsen.

- Turisme, der er flere bygninger til rådighed, der er muligheder med vores kajanlæg, energikilder og køleranlæg, byggematerialer og så videre. Der var mange forslag til at holde vores bygd kørende som embedsmænd kunne undersøge og arbejde videre med, siger Mouritz Karlsen og tilføjer, at der er en mulighed at etablere en efterskole i Narsarsuaq.

LÆS OGSÅ Kangerlussuaq og Narsarsuaq skrumper i ny analyse

Men Kommune Kujalleq har ikke reageret på de forskellige forslag, og derfor føler bygden sig svigtet, siger Mouritz Karlsen.

I Kangerlussuaq er fremgangsmåden anderledes. Her sætter bygden sin lid til de nuværende muligheder og håber og tror på, at politikerne vil redde lufthavnen.

- Qeqqata Kommunia har et stort ønske om, at lufthavnen fortsætter. Derfor oplever vi at få god støtte med hensyn til bevarelsen af lufthavnen, siger bygdebestyrelsesformand i Kangerlussuaq, Laila K. Thomassen.

LÆS OGSÅ Ny analyse afslører milliardbesparelse på nye lufthavne

LÆS OGSÅ Bygder affolkes med nye lufthavne