Naleraq-politiker politianmelder Erik Jensen

Naalakkersuisoq for skatter og finanser er blevet politianmeldt for at krænke privatlivets fred.
Erik Jensen er nu blevet politianmeldt for tidligere på måneden at optage Jens Napãtôq på sin telefon uden, at Jens Napãtôq vidste det. Foto © : KNR
28. maj 2024 16:12

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at Erik Jensen (Siumut) ikke havde besvaret KNR's henvendelse. Det skal præciseres, at Erik Jensen ikke nåede at vende tilbage inden redaktionens afslutning på grund af travlhed i salen. KNR beklager misforståelsen.

Sagen mellem Naleraq-politikeren Jens Napãtôq og naalakkersuisoq for skatter og finanser Erik Jensen (Siumut) har taget endnu en drejning.

Tidligere under forårssamlingen kunne KNR fortælle, at Siumut havde anmeldt Naleraq-politikeren Jens Napãtôq til formandskabet i Inatsisartut for at videregive fortrolige oplysninger fra Fiskeri- og Fangstudvalget til Bent Salling, der er direktør i Polar Seafood.

Nu har Jens Napãtôq imidlertid også politianmeldt Erik Jensen for brud på privatlivets fred. Det har han, fordi naalakkersuisoq optog samtalen mellem Jens Napãtôq og Bent Salling i forbindelse med arbejdet om landets nye fiskerilov.

Det viser et dokument fra Jens Napãtôqs advokat, som KNR har set.

Ingen af os er dommere

Om anmeldelsen siger Naleraq-politikeren selv:

- Jeg mener, at jeg er blevet urimeligt personligt angrebet, hvilket har ført til denne beslutning.

- Vi politikere skal ikke fungere som dommere eller straffe, men det er blevet for ekstremt, at enkeltpersoner agerer som selvbestaltede dommere. Især for mig personligt, da dette er sket før. Det var nødvendigt at sætte en grænse, og derfor har jeg indgivet denne anmeldelse, siger Jens Napãtôq til KNR.

I anmeldelsen til politiet står der blandt andet:

‘Erik Jensen har hemmeligt optaget anmelder (Jens Napãtôq red.), imens anmelder (Jens Napãtôq red.) opholdt sig på sin altan i sit private hjem.’

‘Erik Jensen har derfor uberettiget gjort sig bekendt med samtalens indhold ved at optage telefonsamtalen mellem anmelder (Jens Napãtôq red.) og direktøren i Polar Seafood. En samtale som Erik ikke selv deltog i og ved sin optagelse har skaffet sig adgang til.’

Politik i første række

Hele balladen begyndte i midten af maj - blot to dage før den nye fiskerilov blev vedtaget 16. maj. Optagelsen skete altså, mens lovarbejdet var i sin afgørende fase, lige inden politikerne skulle stemme om fiskeriloven. 

Men Jens Napãtôq har ikke politianmeldt episoden før nu, og det er der én god grund til, fortæller han.

- Vi kunne have politianmeldt det tidligere, men vi anså det for nødvendigt først at færdiggøre vores politiske arbejde og opgaver for samfundet. Desuden har vedkommende (Erik Jensen red.) truet med at anmelde mig, hvilket også var en medvirkende årsag til min beslutning.

Nu er det op til politiet at afgøre, hvad der videre skal ske i sagen. 

KNR har forsøgt at få en kommentar til sagen fra Erik Jensen, der på grund af travlhed i salen ikke er vendt tilbage inden redaktionens slutning.