Foto: KNR

Naleraq påstår koalitionsforhandlinger stadig pågår

Ifølge Partii Naleraq, så henvender Kim Kielsen (S) sig flere gange dagligt for at få det lille parti til at skrive under på en samarbejdsaftale.

Selvom det nu skulle ligge fast, at der bliver udnævnt et samlet Naalakkersuisut-hold i morgen eftermiddag, så er der spænding til det sidste. For Partii Naleraqs kontor bliver i øjeblikket kontaktet flere gange om dagen af Kim Kielsen, der gerne vil udvidde sin koalition med et parti mere.

 

Bruger "ufine metoder"

Sådan lyder påstanden i hvert fald fra medstifter og næstformand, Per Rosing-Petersen. Naleraq vil gerne forhandle, siger Rosing-Petersen, til KNR, men han mener, Siumut bruger "ufine metoder" til at lokke Naleraq med og styrke mandattallet i deres koalition.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere til KNR.

Læs også Kim Kielsen præsenterer Naalakkersuisut onsdag

 

S og D afviser udlægning

De to største koalitionspartier afviser Naleraqs version af historien. Andreas Uldum (D) har ikke kendskab til, at der stadig foregår koalitionsforhandlinger, siger han.

Og næstformanden i Siumut er også uforstående overfor Naleraqs beskrivelse af processen.

Jeg afviser den form for aktivitet. Koalitionsaftalen blev underskrevet i torsdags, siger Jørgen Wæver Johansen (S) til KNR.

 

Siumuts næstformand mener, at Partii Naleraq må være skuffede over ikke at være med i en koalition, siden de siger, som de gør.

Det nye Naalakkersuisut skal snart konstitueres, men der er ikke indkaldt til nogen Inatsisartut-samling endnu. Seneste forlydender fra Inatsisartut-gangen er, at der klokken tre i morgen eftermiddag bliver holdt gruppemøder i partierne, og at det nye Naalakkersuisut med alle ansvarsposter bagefter bliver præsenteret.

 

Formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, siger til KNR, at hun ikke længere får henvendelser om koalitionsdannelse fra Siumut.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt