Naja P. stiller op for Grønland til Pan-Arctic Vision

Sidste års vinder af KODA Award skal repræsentere Grønland til oktober.
Naja P’s seneste EP, "Naasunnguusunga," vandt prisen for Årets Album ved både KODA Awards og KNR Awards sidste år. Foto © : Pressefoto
Skrevet af Christine Hyldal
26. august 2024 15:54

Når Pan-Arctic Vision indtager Nuuk 12. oktober, bliver det Naja P. som skal repræsentere Grønland.

Det melder kulturhuset Katuaq, som lægger scene til showet, i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at kunne meddele, at Naja P vil repræsentere Grønland i dette års Pan-ArcticVision. Den talentfulde sanger og sangskriver har allerede markeret sig betydeligt på musikscenen trods sin unge alder, meddeler kulturhuset.

Naja P’s seneste EP, "Naasunnguusunga," vandt prisen for Årets Album ved både KODA Awards og KNR Awards sidste år.

Arktisk fætter til Eurovision

Hvis du ikke lige kan huske, hvad Pan-Arctic Vision er, så er det en form for arktisk pendant til Eurovision. Sidste år blev det holdt for første gang i Vadsø i Norge, og det grønlandske band NUIJA vandt prisen for den mest arktiske sang, som det hed.

Grønland vandt også værtskabet i år, og det er derfor, at anden omgang af Pan-Arctic Vision holdes i hovedstaden i midten af oktober.

Årets konkurrence har deltagelse fra 11 forskellige lande. Det er Alaska, Yukon, Nunavut, Grønland, Island, Færøerne, Nordnorge, Nordsverige, Sápmi, Nordfinland og den russiske del af Arktis.

Hele arrangementet bliver streamet globalt.

Kunstprojekt skal samle folk

Pan-Arctic Vision er et kunstprojekt, som har til formål at bruge kunsten til at forene Norden. Konkurrencen har altså ikke noget at gøre med Eurovision. Målet er, at samle mennesker på tværs af Arktis - både oprindelige og ikke-indfødte - for at synge sammen og skabe et pan-arktisk fællesskab. 

- Det handler ikke så meget om at vælge en vinder. Det handler mere om at skabe sammenhold i Arktis, sagde Amund Sjølie Sveen sidste år til KNR.

Han var kunstnerisk leder for Nordting, som planlagde eventet i Norge.