Naalakkersuisut vil stramme våbenloven

Naalakkersuisut vil kigge våbenloven efter i sømmene og overvejer registrering og nye regler for opbevaring af våben.
28. juni 2016 06:46

Naalakkersuisut er klar til at tage skridt for at sikre, at der i fremtiden bliver færre vådeskudsulykker.

Det oplyser naalakkersuisoq for justitsvæsen Martha Lund Olsen i et svar på et paragraf 37 spørgsmål fra Demokraternes Justus Hansen.

Regler skal redde liv

Her gør Martha Lund Olsen det klart, at Naalakkersuisut vil undersøge behovet for at stramme op på våbenloven. Situationen i dag er nemlig sådan, at der sker ulykker på grund af den måde våben bliver både brugt og opbevaret.

- Det sætter befolkningens liv i fare, lyder det i svaret.

Læs også Demokraterne: Alle skydevåben skal registreres og i aflåste skabe

Læs også Politiet ønsker politisk debat om aflåste våbenskabe

Justus Hansen spørgsmål kom også i forlængelse af en vådeskudsulykke i Tasiilaq, som i foråret kostede en 9-årig dreng livet.

Både Naalakkersuisut og Justus Hansen giver udtryk for, at våbenlovgivningen skal ske med respekt for jagtkulturen, men at hensynet til folks sikkerhed naturligvis vejer tungt.

Aldersgrænse, registrering og opbevaring

Nu vil Naalakkersuisut dog i gang med se på, hvad de kan gøre for at undgå ulykker og her vil muligheden for registrering og opbevaring af våben blive undersøgt, ligesom en aldersgrænsen for køb af våben vil komme under luppen.

Læs også Politi: Niårig døde af vådeskud

Endeligt gør Naalakkersuisut det klart, at lovgivning ikke er nok, der skal også rejses en debat i samfundet omkring omgangen med våben.

- Det er afgørende, at hele samfundet er indstillet på at ændre sin adfærd for at sikre en mere tryg hverdag for os alle, lyder det i svaret fra Martha Lund Olsen.

Læs også Vådeskudsulykke endte tragisk