Naalakkersuisut: Jatak til røgfri uge

Naalakkersuisut bakker op om et forslag fra Siumuts Hans Enoksen om indførelse af røgfri uge.
Skrevet af Noah Mølgaard
10. oktober 2012 05:53

Langt over halvdelen af den voksne befolkning i Grønland ryger og der er svag stigning af børn og unge, der starter tidligt som rygere.

Nu foreslår Siumuts Hans Enoksen, at der bliver indført en røgfri uge, ligesom uge 18 bliver brugt som alkoholfri uge. Naalakkersuisut støtter også forslaget, men erkender samtidig at det er tvivlsomt om alle rygere vil holde sig fra cigaretter i den røgfrie uge.

- Naalakkersuisut vurderer, at det ikke realistisk at afholde "røgfri uge', hvor det ikke er tilladt at ryge. Men i lighed med uge 18, er "røgfri uge" en god mulighed for at intensivere debatten og oplysningsarbejdet på området, skriver medlem af naalakkersuisut for sundhed Agathe Fontain i sit svar notat.

Naalakkersuisut understreger at de i gangværende initiativer i kampen mod rygning er ved at så igennem. Der er sat iniativer igang gennem folkesundhedsprogammet "Inuuneritta".

Konkurrencen "røgfri klasse" bliver også afholdt hvert år, hvor børn og unge selv kommer med egne ideer til forebyggelse af rygning.