Naalakkersuisut indfører alkoholforbud i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat

Med øjeblikkelig virkning er det slut med salg og udskænkning af alkohol over 2,25 procent i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat.
Forbuddet omfatter Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat og gælder fra lørdag aften klokken 20 og frem til 15 april.
Skrevet af Bikki P. Kleist
29. marts 2020 11:31

Naalakkersuisut laver endnu et indgreb i den personlige frihed. Denne gang skal et alkoholforbud i hovedstadsområdet være med til at undgå spredning af coronavirussen, som er i Nuuk.

- Kernen i min beslutning er at beskytte børn. Jeg håber, at vi som samfund alle vil bidrage til et trygt samfund, siger Kim Kielsen, formand for Naalakkersuisut, i en pressemeddelelse.

Forbuddet omfatter Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat og gælder fra lørdag aften klokken 20 og frem til 15 april.

På lørdagens pressemøde fortalte politimester Bjørn Tegner Bay, at der havde været en del fester i Nuuk, hvor borgerne ellers anbefales at holde sig derhjemme, så coronavirus ikke spredes.

- Sådan en udvikling vil ikke alene ramme børn og familielivet, men vil også øge risikoen for spredning af Covid-19, idet folk er mindre opmærksomme på smittefaren ved sammenkomster, hvor der drikkes alkohol, skriver Naalakkersuisut.

Kim Kielsen vil ikke stille op til interview. Hans forklaring er, at han vil udtale sig om alkoholforbuddet på et pressemøde mandag.