Naalakkersuisut har ikke planer om at udvide hjælpepakke til fiskeriet

Der er ikke konkrete planer om at udvide eller forlænge den nuværende hjælpepakke til det kystnære fiskeri. Det fastslog naalakkersuisoq for erhverv, Jens-Frederik Nielsen (D), ved et åbent samråd mandag.
I den nuværende hjælepakke er der afsat 11,1 millioner kroner. De nyeste tal viser, at der er blevet udbetalt 1,4 millioner kroner i august og september, hvoraf hovedparten er gået til fiskeriet efter torsk. Foto © : KNR / Malik Brøns
09. november 2020 18:39

I september indførte Naalakkersuisut en corona-hjælpepakke til det kystnære fiskeri efter torsk, snekrabber og rejer med virkning fra og med august til og med december.

Og det kommer til at fortsætte sådan, som tilstanden i fiskeriet er lige nu. Det fastslog naalakkersuisoq for erhverv, Jens-Frederik Nielsen (D), ved et åbent samråd mandag eftermiddag.

LÆS OGSÅ Udvalg indkalder Jens-Frederik Nielsen til åbent samråd

- Hjælpepakken kører indtil videre 2020 ud. Når den er ved at nå sin udløbsdato, vil vi naturligvis vurdere, hvordan det er i erhvervet, og hvordan det er gået for udviklingen af fiskeriet for de pågældende arter, siger han til KNR og fortsætter:

- Når vi har et klart billede, må vi tage en drøftelse om, hvorvidt hjælpepakken skal forlænges, eller om den skal stoppes ligesom nogle af de andre hjælpepakker, siger han til KNR efter samrådet.

Det er ikke tid endnu

Under samrådet udtrykte flere medlemmer af Udvalget for Fiskeri-, Fangst og Landbrug et ønske om at udvide hjælpepakken til også at omfatte det kystnære fiskeri efter hellefisk. Det har Naalakkersuisiut dog ikke planer om.

- Indtil videre har vi vurderet, at det ikke er nødvendigt med en hjælpepakke til fiskeriet efter hellefisk. Men i Naalakkersuisut holder vi hele tiden øje med tilstanden og udviklingen i fiskeriet. Hvis vi når et punkt, hvor vi mener, at det er tid til at indføre en hjælpepakke til hellefiskfiskeriet, så skal vi selvfølgelig først have lavet nogle dybdegående analyser og klarlægge, hvordan problemstillingen præcis er, siger Jens-Frederik Nielsen.

KNAPK vil udvide hjælpepakke

Interesseorganisationen KNAPK havde forud for samrådet givet udtryk for, at de ønskede at udvide hjælpepakken til også at gælde fiskeriet efter hellefisk.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq retter ind efter samråd: Vil forhøje hellefiskekvote

Naalakkersuisoq for erhverv påpegede, at KNAPK var en del af den arbejdsgruppe, som udarbejdede hjælpepakken, og at de i det arbejde ikke pegede på fiskeriet efter hellefisk.

Naalakkersuisoq for erhverv har dog inviteret organisationen til et møde, hvor de skal drøfte hjælpepakken.