Naalakkersuisoq til kamp for kvinder

Naalakkersuisoq for ligestilling Martha Lund Olsen ser Kvindernes Internationale kampdag i morgen søndag den 8. marts som en god anledning til at sætte fokus på de udfordringer, vi som samfund står overfor.
07. marts 2015 15:25

- Vi oplever alt for mange tilfælde af vold og seksuelle overgreb mod piger og kvinder. Det er uacceptabelt, og noget vi forsøger at dæmme op for, bl.a. med vores handlings- og strategiplan mod vold 2014-2018, siger hun i en pressemeddelelse.

I Danmark fejrer man i år, at det er 100 år siden, at kvinderne fik ret til at stemme ved folketingsvalg.

Her i landet fik kvinderne først stemmeret i 1948 - En ligestilling, som blandt andet har betydet, at kvinder og mænd nu er mere ligeligt fordelt i landets demokratiske organer.

 

Kvinder i front på uddannelsesområdet

Trods de færre år med stemmeret, har de grønlandske kvinder siden vist, at de kan opnå det samme som mændene - og på nogle områder, bl.a. i uddannelsessystemet, endda har overhalet mændene, tilføjer Martha Lund Olsen.


- Kvinderne står stærkt i Grønland. De får uddannelse og arbejde, de er rigt repræsenteret i politik, erhvervsliv og i kulturlivet - og de står fortsat for en stor del af arbejdet i hjemmet. Og det er godt, at der er plads til både mænd og kvinder. Det viser, at vi er et moderne samfund, understreger hun.

Læs også Flere kvinder end mænd uddanner sig efter folkeskolen