Naalakkersuisoq mindes Ida Heinrich

Der er ikke mange, der er uberørte af tabet af Grønlands første operasangerinde Ida Heinrich. Nu melder naalakkersuisoq Ane Lone Bagger sig på banen med rosende mindeord til den folkekære kunstner.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Merete Lindstrøm
17. februar 2019 12:46

- Ida har med sin yndefulde sangstemme sat sig et stort mærke på sangkulturen i Grønland. Ida har inspireret mange sangkor i Grønland og videreført den klassiske musikgenre, opera, som hun elskede, til rigtig mange børn, unge og ældre i Grønland.

LÆS OGSÅ Operasanger Ida Heinrich er død

Sådan begynder mindeordene fra Ane Lone Bagger. Hun lovpriser blandt andet Ida Heinrich for sit store, varme engagement i at formidle korsang og nævner både Julemærkeprisen, som Ida modtog i 2013 for at være forbillede for unge mennesker inden for sang, og Kulturprisen, som hun modtog i 2018 for sit mangeårige engagement i kulturen i Grønland.

- Vi vil mindes Ida med den allerstørste respekt og taknemmelighed for hendes indsats i kulturlivet igennem mange år, og for hendes store kærlighed til musikken og operaen. På vegne af Naalakkersuisut sender jeg min dybeste medfølelse til Idas børn og familie, skriver hun og slutter med ordene: 

Æret være Idas minde. På vegne af Naalakkersuisut, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger. 

Hør Ida Heinrich synge Qujavunga i Danmark i 2017 i videoen her.