Naalakkersuisut vil have behandlingscentre i alle kommuner

Naalakkersuisoq for sundhed vil gøre noget for de borgere, der har problemer med alkohol her i landet. Det fortalte hun tirsdag på et pressemøde.
Skrevet af Dorthea Johansen
10. maj 2017 07:01

Hvis alkoholmisbruget skal nedbringes her i Grønland bør der indføres en alkoholpolitik, der eksempelvis indebærer at fjerne alkoholreklamer og børnene skal have forladt restauranter og caféer ved et bestemt klokkeslæt. Kort sagt er det et mål Agathe Fontain, at nydelse af alkohol ikke sker til hverdag, fortæller hun.

Hun begrunder sine forslag med, at der stadig er misbrugere af alkohol i Grønland, og hun ønsker at nedbringe antallet.

- Der er mange, der skal gennem en misbrugsbehandling. Det er vores mål med den kommende behandlingslov, at alle kommuner har et behandlingscenter, siger naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain.

LÆS OGSÅ Borgere bekymret for udbredt hashmisbrug

Naalakkersuisut arbejder på, at misbrugere opdages på et tidligt tidspunkt og har som mål at indføre en tidlig indsats. Hensigten er at indsamle viden om behandlingsmetoder.

- Hensigten er også at højne kvaliteten af behandlingen og indsamle viden om behandlingsmetoder. I dag er der ingen beregninger eller registreringer på, hvor mange der får en succesfuld behandling, og hvor mange der ikke får det, siger Fontain.

LÆS OGSÅ Alkoholforbud har fået gang i hjemmebryggeriet

Men det er ikke kun behandlingen, der skal højnes.

Indørsel af en alkoholpolitik, f. eks. ved at forbyde reklamer for alkohol. Naalakkersuisoq for Sundhed vil blandt andet foreslå, at børn formenes adgang til restauranter og caféer efter et bestemt klokkeslæt.

LÆS OGSÅ Ny og styrket indsats mod alkohol og narko

Hvis antallet af misbrugere skal nedbringes er det nødvendigt med en alkoholpolitik, og der kan vi hente inspiration fra andre lande, fortalte Fontain på sit pressemøde tirsdag.

- Vi kan flytte konklusionerne fra undersøgelser og videnskabelige undersøgelser til Grønland, slutter naalakkersuisoq for sundhed.

LÆS OGSÅ Tørstige turister sender alkoholsalget i vejret