Ilulissat Borgere bekymret for udbredt hashmisbrug

Borgerne i Ilulissat er bekymrede for den udbredte accept, der er af misbrug af hash. Handel med hash foregår åbenlyst på gaden og omgivelserne lader det ske.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
11. april 2017 15:32

Derfor siger borgerne i Ilulissat, at de sammen kan starte en antihash-bevægelse i lighed med Uran naamik bevægelsen. Og samtidig ønsker de mere handling og redskaber fra myndighederne.

Det skriver Naalakkersuisoq, Agathe Fontain, der søndag holdt borgermøde i Ilulissat, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Bygd vil have skærpet kampen mod hash

Der var flere deltagere, som var bekymrede for, at hashhandlerne udnytter de svage i samfundet og der var en klar oplevelse af, at hash er blevet alt for almindeligt og én sagde direkte, at det er pinligt med den store mængde hash, der konstant florerer i byen, står der i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Mange hash-sager bliver aldrig afgjort

Borgerne efterlyste forskellige redskaber til at håndtering af hashmisbrugsproblematikken. For eksempel tilsyn på arbejdspladser, et ønske om større kontrol med både og fly og kursus til ansatte med indberetningspligt.

Flere var dog også bekymrede for, at flere oplever, at der sker for lidt, når der bliver lavet indberetninger, og at der fra myndighederne ikke bliver gjort nok.