Foto: Angu Motzfeldt

Naaja Nathanielsen: Vi skal have fat i selve problemet

Inuit Ataqatigiits finanspolitiske ordfører, Naaja Nathanielsen, er enig i en række af konklusionerne i rapporten fr Økonomisk Råd.

Inatsisartutmedlemmet fra Inuit Ataqatigiit mener, at det er nu, der skal handling bag ordene om reformer.

Men især er IA'eren bekymret over forslaget til næste års finanslov og overslagsårene frem til 2019.

- De peger på, at vi har systematiske underskud. Vi bliver ved med at sige "lige nu har vi underskud, bare vent der kommer overskud om nogle år". Men de år er ikke rigtig kommet. Vi kan se, at vi graver hullet dybere hvert år, siger Naaja Nathanielsen.

 

Forslag til reformer ikke nok

Hun mener ikke at de planlagte reformer, der figurerer i finanslovsforslaget er tilstrækkelige.

De tager ikke fat om de økonomisk problemer landet står i, som forsøges alt for ofte løst med systematiske underskud eller skatte- og afgiftsstigninger, siger hun.

Og Inuit Ataqatigiit opfordrer derfor Naalakkersuisut til drøftelser af de nødvendige reformer.

- Vi skal have fat i selve problemet istedet for at vi sidder og kigge på enkelte konti. Vi skal se på det større billede. Det kræver altså grundlæggende politiske drøftelser, så vi har bedt Naalakkersuisut om at indkalde os til politiske debatter om de her, så vi kan sidde sammen med de andre partier og snakke om hvordan vi kan løse de her problemer, siger hun.

 

Mine-projekterne skal igangsættes

Økonomisk Råds rapport peger også på, at der skal sættes gang i mindre mineprojekter, så der snart igen er aktivt minedrift i landet.

Naaja Nathaniselsen understreger at Inuit Ataqatigiit er enig, men påpeger at partiet er kraftigt imod uranudvinding i landet.

- Der skal gang i råstofsektoren. Vi er glade for, at der er to små projekter i gang nu, og vi håber på at der vil være mere gang i de kommende år, siger hun.

Det er den sjette rapport som økonomerne har udgivet. Naaja Nathaniselsen mener ikke at politikerne lytter nok til økonomernes gode råd.

- I forbindelse med den rapport, der handler om boligområdet. Der kommer de med en række anbefalinger. Men Naalakkersuisut var imod og under finanslovsdebatten har de også direkte sagt, at de ikke bare bakker op omkring Økonomisk Råds udtalelse på det område omkring boligreformer. Så nej, vi bruger dem ikke nok, siger Inuit Ataqatigiit Naaja Nathanielsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt