Næse til Naalakkersuisut

Finansudvalget har på sit seneste møde påpeget Naalakkersuisuts slingrekurs i forbindelse med etablering af tandklinik i Atuarfik Hans Lynge i Qinngorput.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. august 2011 12:46

Naalakkersuisut søgte om at nedskære i budgettet til etablering af tandklinik i Atuarfik Hans Lynge i Nuuk med 6 millioner kroner i december 2010. Nu har Naalakkersuisut søgt om at forhøje bevillingen til samme projekt med 6 millioner kroner. Dårlig styring, mener finansudvalget.

Nuuks nyeste skole Atuarfik Hans Lynge får alligevel en tandklinik. Det var ellers taget væk fra projektet, men nu har Naalakkersuisut alligevel besluttet sig for at der skal være en tandklinik.

Der var ellers planlagt, at Atuarfik Hans Lynge skulle have en tandklinik i det oprindelige projekt, hvor der skulle bruges 8 millioner kroner til formålet. Men Naalakkersuisut søgte til finansudvalget i december, at der skulle skæres med 6 millioner kroner. Det har derfor vakt undren i finansudvalget, da Naalakkersuisut alligevel søgte om at få forhøjet projektet med 6 millioner kroner.

- Udvalget skal udtrykke sin skuffelse over forløbet omkring tandklinikken i Qinngorput. Det havde givetvis været billigere at indrette tandklinikken i forbindelse med opførelsen af skolen i Qinngorput, som oprindelig planlagt, skriver finansudvalget i sit referat fra mødet fredag den 19. august.

- Styringen af det bevillingsmæssige forløb omkring projektet bør give anledning til eftertanke, lyder kritikken fra finansudvalget.

Ansøgningen om forhøjelse af bevillingen til projektet med 6 millioner kroner blev dog godkendt gennem budgetneutral omrokering af bevillinger.