- I Munck anerkender vi vores ansvar som virksomhed, og vi vil fortsat bidrage til at løfte den fælles udfordring, siger den administrerende direktør i Munck Gruppen, Hans Christian Munck, om coronasmitte blandt medarbejderne. Foto: KNR

Munck om corona i Nuuk: Vi har ikke været synlige nok

Entreprenør bag lufthavnsbyggeriet i Nuuk tager coronasmitte blandt medarbejdere alvorligt, men kommunikationen kunne have været bedre, siger direktøren.

- Vi anerkender, at vi kunne have været mere synlige i kommunikationen udadtil, men den interne håndtering af smitteudbruddet i Nuuk har haft den højeste prioritet for ledelsen i Munck.

Sådan lyder meldingen fra Hans Christian Munck, der er administrerende direktør i Munck Gruppen.

Udtalelsen kommer efter, at Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Ligestilling har kritiseret entreprenørvirksomheden for sin håndtering af udbruddet af coronasmitte blandt medarbejdere ved lufthavnsbyggeriet i Nuuk.

LÆS OGSÅ Tirsdagens testresultater: Ingen nye smittede i Nuuk

I en pressemeddelelse, der blev udsendt i går, skrev Naaja Nathanielsen, at hun savner "en synlig og ansvarlig ledelse i Munck Gruppen".

- Jeg savner en respons fra virksomheden om, hvordan man fremover vil løfte sin del af det kollektive ansvar for samfundet. Jeg ser frem til at blive orienteret af Munck Gruppens ledelse om hvilke tiltag virksomheden vil tage for at stoppe smitten med COVID-19.

Direktør svarer på kritik

Onsdag morgen kom der så svar fra Munck Gruppen. I en pressemeddelelse gør virksomheden det klart, at den har haft coronasituationen i Nuuk som højeste prioritet, men at kommunikationen udadtil har været sparsom.

- Vi beklager, hvis lokalbefolkning, politikere og pressen har manglet tydeligere kommunikation fra vores side, står der i pressemeddelelsen.

Og administrerende direktør Hans Christian Munck uddyber:

- I Munck anerkender vi vores ansvar som virksomhed, og vi vil fortsat bidrage til at løfte den fælles udfordring, som det grønlandske samfund står over for i denne situation.

LÆS OGSÅ Køen til testcenteret var lang: Jeg var med til konfirmation

Munck Gruppen oplyser, at direktøren selv rejste til Nuuk i begyndelsen af juni, og han stod derefter i spidsen for kommunikationen med myndighederne.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi har den største interesse i at begrænse yderligere smittespredning mest muligt, og vi vil fortsætte vores målrettede håndtering i tæt dialog med myndighederne, siger Hans Christian Munck.

Testet negative tre gange

I går, tirsdag, stod det klart, at smitten, der de seneste uger har været koncentreret blandt medarbejderne ved lufthavnsbyggeriet, havde spredt sig til andre personer.

Det skyldtes, at to medarbejdere fra Munck-gruppen havde deltaget ved et kaffimik og en konfirmationsmiddag i weekenden.

Om de to medarbejdere skriver Munck Gruppen, at de begge var blevet testet negative tre gange.

Begge medarbejdere skulle rejse til Danmark og blev derfor taget ud af Munck-boblen og indlogeret på et hotel.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Ved tredje negative test vurderede man, at de ikke længere var underlagt coronarestriktioner.

Men i forbindelse med deres planlagte udrejse fra Nuuk den 15. juni blev de rutinetestet endnu en gang den 14. juni. Og her blev de fundet positive.

- Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi som virksomhed ikke har indsigt i vores ansattes færden i deres private fritid. Ikke desto mindre føler vi naturligvis et ansvar for, at alle regler og restriktioner bliver overholdt, skriver Munck Gruppen og fortsætter:

- Såfremt vi bliver bekendt med, at vores medarbejdere ikke efterlever anvisninger fra os eller myndighederne, bliver det påtalt over for den pågældende og medfører i yderste konsekvens bortvisning. I dette specifikke tilfælde er der dog tale om personer, som hverken var i karantæne eller på arbejde for Munck.

Smitte i Ilulissat

Munck Gruppen oplyser i øvrigt, at to af virksomhedens medarbejdere i Ilulissat i denne uge var til møde med en medarbejder fra Kalaallit Airports, som efterfølgende blev testet positiv.

- De to medarbejdere er derfor hjemsendt med øjeblikkelig virkning for at undgå yderligere smittespredning, skriver Munck Gruppen.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports-medarbejder er også blandt de smittede

Myndighederne lukkede i går ned for trafikken ud af Nuuk for at undgå smittespredning.

Forbuddet gælder frem til den 22. juni.

I alt har der været 49 smittede i Grønland. De 40 er raske igen.

En enkelt er lige nu indlagt på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Vedkommende ligger på intensiv, men er ikke i respirator.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 63  
Førstegangsvaccinerede 36.921  
Færdigvaccinerede 26.924  
Testede 42.668  
Smittede 150  
Raskmeldte 87  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
5. august 2021 kl. 10:45
 

Forebyg smitte mod coronavirus