Kalaallit Airports-medarbejder er også blandt de smittede

Kalaallit Airports har sendt medarbejderne hjem, og de vender først tilbage på fredag.
De 21 medarbejdere i Kalaallit Airports bliver testet nu, og medarbejderne bliver hjemme til på fredag. Foto © : KNR / Malik Brøns
15. juni 2021 14:22

Fem personer er siden i går aftes bekræftet smittet med coronavirus. To af dem er medarbejdere ved Munck-gruppens lufthavnsbyggeri i Nuuk.

Tirsdag formiddag bekræftede Nukissiorfiit til KNR, at en medarbejder i forsyningsvirksomheden er smittet, og nu oplyser Kalaallit Airports, at en medarbejder hos dem også er blandt de smittede.

Derfor er alle 21 medarbejdere i Kalaallit Airports sendt hjem fra arbejde og i hjemmekarantæne.

LÆS OGSÅ Én bekræftet smittet hos Nukissiorfiit i Nuuk

- Jeg satte mig ned og ringede rundt til samtlige af vores medarbejdere, inden vi vidste, om vedkommende faktisk var smittet, og bad medarbejderne om at blive hjemme i dag. Så har vi jo efterfølgende desværre fået bekræftet, at personen er konstateret positiv, siger Jens Lauridsen, administrerende direktør i Kalaallit Airports.

Bliver hjemme til på fredag 

På nuværende tidspunkt er der ikke andre bekræftede smittede i Kalaallit Airports, men direktøren forklarer, at den smittede har været i kontakt med andre medarbejdere lørdag.

- De bliver testet nu, og medarbejderne vil være hjemme, indtil vi ved, at det ikke er os, der bærer smitten videre, siger Jens Lauridsen.

Medarbejderne er i hjemmekarantæne indtil fredag.

Smittet til kaffemik og konfirmation

Da det her til morgen blev bekræftet, at der er fem nye smittede i hovedstaden, blev der endnu en gang stoppet for alle flyafgange og sejlads ud af Nuuk. Det sker, fordi der endnu en gang er smittespredning i byen.

Men tre af de fem smittede arbejder ikke i Munck Gruppen. De er kontakter til medarbejderne og er altså blevet smittet udenfor den camp, som Muncks medarbejdere bor i ved lufthavnsbyggeriet. De tre kontakter er blevet smittet, da de var til kaffemik og konfirmationsmiddag.

Derfor er alle de op til 200 personer, som var med til arrangementerne i lørdags, blevet tilbudt at lade sig teste fra klokken 12.30 i dag.

LÆS OGSÅ Smittespredning i Nuuk igen: Fem nye smittede og ingen fly ud af hovedstaden

Alligevel vurderer landslægen, at situationen er under kontrol. 

- Vi ved, hvor kontakterne er. Og vi ved, at de er omfattende og på op til 200 mennesker. Men vi ved, hvem de er, og at de smittede kun kan have smittet i meget kort tid. Det gør, at vi er sikre på, at vi kan håndtere det, siger han.

Også én person i Ilulissat er smittet.

I alt har 49 haft covid-19 i Grønland. Ni er lige nu smittede. Én af dem er på intensiv afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, men vedkommende ligger ikke i respirator. 

De øvrige bliver behandlet derhjemme.

Passagen i artiklen omkring smittespredning er efterfølgende præciseret.