Køen til testcenteret var lang: Jeg var med til konfirmation

Køen til testcenteret voksede hurtigt, da hundredvis af mennesker skulle testes, efter en weekend hvor flere potentielt har været udsat for smitte i Nuuk.
Omkring 13:30 var køen begyndt uden for testcenteret i hovedstaden. Foto © : Arkiv: KNR
15. juni 2021 16:12

Klokken 12:30 åbnede testcenteret i Nuuk for at teste de omkring 200 personer, der i weekenden har været til en konfirmationsmiddag eller en kaffemik, hvor det har vist sig, at der har været personer smittet med coronavirus med.

Bastian Rosing var en af de forreste i køen, og han havde været med til konfirmationen, der blev nævnt på pressemødet tidligere på dagen.

- Vi blev inviteret til konfimation, og vi fik at vide, at vi skulle testes. Det er lidt overraskende, men sådan er det, siger han.

Bastian Foto © : KNR

Dårlig kommunikation

Længere nede i køen stod Bjarne Tjørnelund Andersen. Han har ikke været med til nogen af arrangementerne i weekenden, men han arbejder i Nukissiorfiit, og det var grunden til, at han stod i køen, fortæller han.

- Det gør jeg, fordi en kollega, som jeg sidder på kontor med, er blevet testet positiv, siger han.

Selv om han altså tilsyneladende har været i nærkontakt med en smittet, så var han usikker på, hvad han skulle gøre, da han fik at vide, at kollegaen var smittet, og han er ikke ligefrem tilfreds med kommunikationen fra myndighederne.

Bjarne Foto © : KNR

- For at sige det mildt, så er det meget forvirrende. Jeg har snakket med Covid-centeret, som bare siger, at jeg kan læse med i pressen, men når jeg nu har en smittet kollega, så er man altså udsat, og der ville jeg gerne have haft mere vished, siger Bjarne Tjørnelund Andersen og fortsætter:

- De er ikke præcise i deres svar. De væver: "Du kan spørge den, og du kan spørge den", og så er der ikke nogen, der reagerer, så man må jo tage sine egne forholdsregler, siger han.

Alle de testede vente at få svar på coronatesten i dag.