MSC-vurdering vækker glæde i WWF

Gårsdagens nyhed fra Royal Greenland om igangsættelse af en MSC-vurdering af det vestgrønlandske udenskærs hellefiskefiskeri, vækker glæde i Verdensnaturfonden, WWF.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
31. maj 2016 07:43

- Det er meget glædeligt, at industrien selv tager initiativer til bæredygtigt fiskeri og har indset, at forbrugere verden over stiller krav om ansvarlighed,  siger WWF's biolog i Grønland Kaare Winther Hansen til KNR.

- MSC-mærkningen kan være med til at fremtidssikre det grønlandske fiskeri, men MSC-mærkningen af de grønlandske hellefisk kan også få en positiv betydning, der rækker ud over Grønland, mener Winther Hansen.

Læs også Det udenskærs hellefiskefiskeri under MSC-vurdering

- Det grønlandske hellefiskeri er nemlig det første på verdensplan, der skal MSC-vurderes. Derfor kan Grønland være med til at præge fiskeriet i en mere bæredygtig retning og blive et godt eksempel for andre fiskerier, fremhæver WWF.

Men, påpeger Kaare Winther Hansen, der venter en stor opgave forude.

- For skal MSC-projektet lykkes, kræver det fokus på bl.a. bifangst og sårbare havområder, hvor trawlfiskeri skader koldtvands-koraller, svampe og andet liv på havbunden, slutter altså WWF's biolog i Grønland Kaare Winther Hansen.