Motorcykler måske på vej tilbage

Det bliver op til Inatsisartut om at beslutte afskaffelse af importforbud mod motorcykler. Naalakkersuisut er heller ikke afvisende.

Det kan godt ske at der inden længe igen kører motorcykler på de grønlandske veje. Naalakkersuisut kaster bolden videre til inatsisartut og vil ikke på forhånd afvise afskaffelse af importforbudet.

Det er Atassut der har foreslået overfor Inatsisartut, at importforbudet mod motorcykler bliver fjernet.

Importforbudet mod motorcykler blev indført i 1980 efter flere alvorlige ulykker. Men nu mener Atassut at tiden er moden til at åbne muligheden for indførelse motorcykler. Og tanken bliver heller ikke afvist af Naalakkersuisut.

Men der en række spørgsmål, der skal besvares inden der bliver truffet en beslutning.

- Det skal ligeledes afklares, om man skal have motorcykelkørekort som i Danmark, og hvis, findes der kørelærer, der kan påtage sig denne opgave, skriver Naalakkersuisoq for trafik Jens B. Frederiksen i sit svarnotat til forslaget.

Inatsisartut skal også drøfte om der skal være krav om sikkerhedsudstyr, hvis motorcykler skal tilbage til de grønlandske veje. Der skal blandt andet tages stilling til om der skal være rygskjold.

Men den endelige beslutning skal træffes i Folketinget, men Inatsisartut skal komme med en indstilling, hvis motorcyklerne skal have grønt lys til at køre i Grønland igen efter 31 års pause.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt