Mobili: Tele-Post fører en skræmmekampagne

Det nye mobiltelefonselskab Mobili, som gerne vil ind og konkurrere på mobiltelefonimarkedet, mener, at Tele-Post bruger søkablet til at skræmme politikerne fra at åbne telemarkedet op for konkurrence. Direktør for Mobili, Palle Christiansen, mener endda, at Tele-Post kan se frem til at tjene flere penge, hvis telemarkedet bliver liberaliseret.

Direktøren for Mobili understreger, at da han var naalakkersuisoq for finanser fra 2009 til 2011, var han med til at åbne op for konkurrencen på flytrafikken. Palle Christiansen slår fast, at Air Greenland dengang frygtede, at det ville gå ud over omsætningen.

- Sådan gik det ikke. Tværtimod, så har Air Greenland haft de bedste regnskaber, de nogensinde har haft, og i sommer har der aldrig været fløjet flere turister til Grønland. Pointen er, at konkurrence virker, det giver lavere priser. Præcist de samme klager, som Air Greenland kom med dengang, er de samme, som Tele-Post kommer med nu, siger Palle Christiansen til KNR.

Han mener derfor ikke, at Tele-Post har grund til at frygte konkurrence fra deres side, da han er overbevist om at lavere priser vil føre til, at kunderne bruger deres mobiltelefoner mere.

Det vil ifølge direktøren for Mobili betyde flere penge til Tele-Post, da det nye selskab kommer til at benytte sig af Tele Posts mobilmaster, da Mobili ikke får deres eget telenet.

Lavere priser giver mere forbrug

Teleanalytiker og stifter af selskabet Netplan bekræfter, at lavere priser kan få folk til at bruge deres mobiltelefoner mere.

- Priserne er faldet konstant de sidste 20 år efter liberaliseringen af  telemarkedet i Danmark. På mobilområdet er prisfaldet stadigvæk i gang, og vi har set konstant faldende priser og konstant mere trafik, så det er der ingen tvivl om.

Samtidig slår Torben Lund fast, at der fremover nok også skal være råd til at udbygge teleinfrastrukturen i landet, da de lavere priser vil blive opvejet af, at kunderne får et større forbrug.

Læs også Direktør ønsker konkurrerende radiokæde

Landet er for lille til konkurrence

Ekspert i konkurrence Niels Rytter havde i dag ikke lyst til at kommentere på historien, men har dog tidligere i år givet udtryk for, at han mente at Grønland var et for lille land til, at liberaliseringen ville ha den ønskede effekt.

- Der er cirka 50.000 mennesker på Grønland og de er meget spredte. Den eneste by der har en kritisk masse, det er Nuuk. I de øvrige byer og bygder er der - efter min mening - ikke et forretningsgrundlag, siger han.

Læs også Konkurrence-ekspert: Klap lige liberaliseringshesten

Palle Christiansen ser dog Tele-Post udmeldingen om at udskyder søkablet til Aasiaat som et forsøg på at skræmme politikerne til at droppe liberaliseringen.

- Det er klart, at Tele Greenland som et monopolselskab ikke ønsker, at vi kommer ind på markedet. Det de har travlt med lige nu er jo at male fanden på væggen, fortælle om alle de forfærdelige ting, som der vil ske, hvis vi kommer ind på markedet.

Læs også Uafklaret liberalisering bag udskudt søkabel

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt