Minik Høegh-Dam sag udsat i landsretten

I dag skulle Minik Høegh-Dam, som er medlem for kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, have siddet på anklagebænken i landsretten. Men sagen er udsat til 23. juni på grund af nye oplysninger i sagen.
Ifølge senioranklager Martin Strandby Nielsen er sagen udsat i landsretten, da der er kommet nye oplysninger i sagen.
26. maj 2023 13:59

Minik Høegh-Dam må væbne sig med tålmodighed, da hans sag om euforiserende stoffer og hæleri er blevet udsat i landsretten.

Det oplyser senioranklager ved Grønlands Politi Martin Strandby Nielsen til KNR.

Han fortæller, at sagen er blevet rykket frem til 23. juni, da forsvareren i sagen i dag kunne præsentere nye oplysninger i sagen

Da Martin Strandby Nielsen havde modtaget sagens nyeste oplysninger kort tid før KNR kontaktede ham, kunne han ikke komme nærmere på årsagen til sagens udskydelse.

Derfor laver vi artiklen

Normalt omtaler KNR ikke retssager, hvor den tiltalte er frifundet.

Vi navngiver heller ikke de dømte i sager, hvor den dømte har fået mindre et års ubetinget straf.

Men sagen om Minik Høegh-Dam er en undtagelse. Han stod til at blive kommende borgmester i Avannaata Kommunia, og derfor vurderer KNR, at offentligheden har betydelig interesse i, at historien kommer frem. 

I overensstemmelse med de presseetiske retningslinjer bragte vi ikke historien, da Minik Høegh-Dam var tiltalt og blev frikendt i byretten. 

Men da anklagemyndigheden har valgt at anke sagen til Landsretten, vurderede KNR, at der var offentlig interesse for at omtale sagen. 

Minik Høegh-Dam er aktiv i politik som løsgænger i Avannaata Kommunia.

Tidligere var han medlem af Siumut, men han blev ekskluderet fra partiet i 2021, da sagen blev anket til landsretten. 

Sagen kort

Sagen startede i august 2018, da politikerens lejlighed blev ransaget af politiet.

Her blev der fundet 154.805 kroner i kontanter, hvoraf 151.900 kroner lå gemt i et brilleetui og resten i hans pung. Pengene mente politiet stammede fra hashsalg eller anden ulovlig aktivitet. 

Men da sagen kom for retten ved Sermersooq Kredsret 25. marts 2021, blev han frifundet. Her valgte anklageren at anke dommen, og derfor skulle sagen være blevet afgjort i landsretten i dag.