Minik Høegh-Dam smidt ud af Siumut efter mistanke om hashsalg

Siumut ekskluderer Minik Høegh-Dam efter sag om muligt hashsalg og andre forhold, der er kommet partitoppen for øre.
Politikeren har ikke ønsket at give interview om sagen til KNR. Foto © : Jonas Fievé/KNR
16. april 2021 14:04

På under en uge er Minik Høegh-Dam gået fra at være kommende borgmester i Avannaata Kommunia til at blive ekskluderet af sit parti Siumut.

Hidtil har partiets ledelse fastholdt, at det ikke var partiets job at agere dommer. Det har dog ændret sig, da der er kommet flere mistænkelige forhold frem til partiledelsens kendskab om den kontroversielle politiker.

Det skriver Erik Jensen i pressemeddelelse sendt til KNR.

- Når Siumut alligevel når til denne eksklusion skyldes det, at der ud over den i offentligheden kendte mistanke om distribution af ulovlige stoffer, er en begrundet mistanke om andre lignende forhold, som Siumut under alle omstændigheder ikke kan sidde overhørig, skriver partiformanden.

LÆS OGSÅ Minik Høegh-Dam viger uden om interview om retssag

Han nævner dog ikke præcist, hvad de nye sager drejer sig om.

Skal i landsretten

Mandag kunne KNR fortælle, at Minik Høegh-Dam er anklaget for at have brudt loven om euforiserende stoffer ved salg af ikke under 300 gram hash. En sag der skal i landsretten, efter han blev frifundet i Sermersooq Kredsret den 25 marts under valgkampen.

Under en ransagning af politikerens lejlighed i august 2018 fandt politiet 154.805 kroner i kontanter, hvoraf 151.900 kroner lå gemt i et brilleetui og resten i hans pung. De penge mener politiet stammer fra hashsalg eller en anden ulovlighed.

Politikeren har ikke ønsket at give interview om sagen til KNR.