Mindst fem stjerner til Kim Leines nye bog

Kim Leines nye roman 'Profeterne i Evighedsfjorden' har begejstret nærmest det samlede danske anmelderkorps.
19. marts 2012 07:00

Leines 500 sider lange historiske roman, der udkom i fredags, og som udspiller sig i 1700-tallets Maniitsoq, tager livtag med kultursammenstødet mellem kolonimagten og grønlænderne - i bogen mellem en dansk/norsk præst og oprørske grønlandske profeter.

Politiken, der belønner Leines værk med fem hjerter, skriver blandt andet at 'Profeterne i Evighedsfjorden' bør blive et gennembrud.

Information kalder den “en milepæl, et mesterstykke og et monument over danskernes mistede uskyld."

Berlingske, der også uddeler fem stjerner til 'Profeterne i Evighedsfjorden', betegner værket som "stærkt og umuligt at lægge fra sig", mens Weekendavisen beskriver den som 'storslået'.

"Kim Leine skriver, så man skærmer sig for ild og skutter sig for is, kradser sig for lus i parykken og vrænger ad spæklugt og sveddunst", lyder det blandt andet i anmeldelsen.

Imens roser Kristeligt Dagblad Kim Leine for at det "ubesværet, troværdigt og dybt fængslende lykkes ham at forene den faktiske viden med fiktionens personer og levende liv."

Og endelig lyder opfordringen i Nordjyske Stiftstidende: "Vogt ham, dyrk ham. Leine hører til blandt de anseligste forfattere i dansk litteraturs historie". Og avisen kvitterer med 6 stjerner til bogen.

'Profeterne i Evighedsfjorden' er udkommet på Gyldendal og vil også være at finde i de grønlandske boghandler.