Døgnrapport: Mindreårige mistænkt for vold, hærværk og tyveri

Natten til tirsdag har en gruppe mindreårige lavet hærværk, forsøgt at bryde ind i biler og overfaldt en anden mindreårig.
En gruppe mindreårige har natten til tirsdag været i kontakt med politiet for flere ting. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
31. oktober 2023 11:07

Knuste ruder, forsøg på indbrud i biler og hærværk flere steder i byen har optaget politiet natten til tirsdag.

Bag det hele står en gruppe mindreårige på cirka ti personer i alderen otte til 14 år, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Jørgen Madsen.

- Vi har haft hændelser med mindreårige, der har knust ruder på Ask skole, på tandklinikken og Notabene her i Nuuk. Udover hærværket har nogle få fra gruppen også udøvet vold mod en anden mindreårig, og gruppen har forsøgt at bryde ind i parkerede biler, siger vagtchefen.

Tryghedspatruljen er indover

Overfaldet på en anden mindreårig, som ikke var en del af gruppen, fandt sted ud for Vinslottet, og tre af de mindreårige er mistænkt for at stå bag, fortæller vagtchefen.

- Lige nu kan jeg ikke sige, hvor groft overfaldet er, men normalt kan unge under 15 ikke foranstaltes, fordi de er under den kriminelle lavalder. Men vi kommer til at snakke med dem, og kommunen kommer til at snakke med dem, siger Jørgen Madsen.

Han oplyser, at den forurettede er blevet kørt hjem af politiet efter overfaldet. Politiet er også stødt på flere fra gruppen i løbet af natten og har kørt dem hjem, fortæller han.

Når der er tale om personer, der er under den kriminelle lavalder, bliver kommunen involveret. Derfor er tryghedspatruljen indover denne sag sammen med politiet.

Klar opfordring fra politiet

Både voldssagen, indbrudsforsøgene og hærværket rundt i byen bliver nu efterforsket yderligere af politiet. Vagtchefen opfordrer på baggrund af nattens episoder til, at folk i den kommende tid er ekstra opmærksomme på at låse deres biler i nattetimerne.

- Udover opfordringen til bilejerne, vil vi også gerne opfordre forældre til unge mennesker til at tage en snak om, at hærværk, vold og forsøg på tyveri ikke skal foregå, siger vagtchefen.

Om de mindreårige har forsøgt at komme ind i bilerne for at stjæle ting fra bilerne, eller om det er for at stjæle bilerne, ved politiet endnu ikke, men det håber de at finde ud af i den videre efterforskning.