Foto: Kristine Riskær/Flickr Creative Commons

Hellefisk: Mindre end halvdelen af sidste års fangst indhandlet

Det står sløjt til med indhandlingen af hellefisk i Diskobugten. I Ilulissat viser tallene, at der er sket mere end en halvering.

Nyheden er ikke ny. Der er krise i hellefiskefiskeriet i Disko Bugten. Nyeste tal fra Grønlands Fiskeri Licens Kontrol viser, at nedgangen bare fortsætter.

På nuværende tidspunkt er der indhandlet mindre end halvdelen af den mængde hellefisk, som de kystnære fiskere havde indhandlet på samme tidspunkt sidste år.

Der er indhandlet 2687 tons hellefisk fra det kystnære fiskeri i Ilulissat til dato, mens der på samme tidspunkt sidste år var indhandlet 5922 tons hellefisk i byen.

LÆS OGSÅ De lokale kan mærke hellefiske-krisen

Årsagen til den drastiske nedgang i fiskeriet har vakt stor debat. Naturinstituttet mener, at overfiskeri er årsag til, at fiskene er forsvundet. Andre aktører i fiskeriet har angivet, at vandet i området er blevet varmere.

Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse, har afvist at røre ved størrelsen på kvoterne. Formanden for naalakkersuisut, Kim Kielsen, har dog luftet tanker om at ændre på forvaltningen af fiskeriet uden at blive konkret på, hvad han mener, der skal ændres.

LÆS OGSÅ Rejer og hellefisk skyld i eksport-nedtur

LÆS OGSÅ Reglerne for hellefiskefiskeri bør strammes

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!