Miljøorganisation tager på lyttetur i Uummannaq

Snart tager havmiljøorganisationen ONKN rundt i Uummannaq Fjord for at forsøge at forstå de lokales udfordringer i forhold til at opretholde et bæredygtigt fiskeri.
Kaffe og konkurrencer er noget af det, man kan blive budt på, når ONKN tager på lyttetur.
Skrevet af Kim Hinrichsen
16. august 2024 10:35

I næste uge vil miljøorganisationen Oceans North Kalaallit Nunaat begynde at sejle rundt i Uummannaq Fjord for at holde en række møder med den lokale befolkning.

Helt præcis vil de besøge seks forskellige byer og bosteder i den uge, de sejler rundt i fjorden.

Det gør de for at lytte til de lokales holdninger og udfordringer i forhold til at opretholde sunde have med bæredygtigt fiskeri og fangst.

Ikke første tur

Det er ikke den første tur som ONKN har taget rundt på kysten for at blive klogere på de lokales holdninger om havet. Sidste år i september var organisationen på den samme slags tur i Sydgrønland.

ONKN kalder deres fremstød for en såkaldt lyttetur. For selvom de har meget med i båden, så er formålet at få lov at høre, hvad de lokale tænker om det at opretholde et bæredygtigt havmiljø.

Derfor vil dialogen være skræddersyet de lokale erhverv og interesseområder.

Samtidig vil alle deltagere også få mulighed for at være med i konkurrencer og afstemninger om arbejdet med fiskeri og fangst for dermed at kunne skabe et sammenligningsgrundlag fra forskellige steder i landet.

Fortsætter i fremtiden

Og hvis alt gå vel, vil lytteturene også fortsætte ind i fremtiden.

Over de næste par år planlægger ONKN flere lytteture til andre dele af landet. Indtrykkene fra udflugterne vil få indvirkning på organisationens arbejde fremadrettet, når de skal komme med anbefalinger til landets beslutningstagere.

På denne lyttetur vil ONKN have base i Uummannaq, men dagligt sejle ud og besøge bosteder.