Mere internet til uddannelser og skoler

Der bør være ubegrænset anvendelse af internettet på uddannelser og folkeskolen, mener Kaali Olsen fra Inuit Ataqatigiit, der som suppleant helt tilbage til sidste efterår satte det på dagsordenen i Inatsisartut. Her ventes det på den kommende samling behandlet.

IT-udstyr på uddannelsespladser og folkeskoler trænger til en opgradering og der er kun ringe muligheder for at modtage billeder eller video, hvis man er tilkoblet til internettet på en uddannelsesinstitution eller folkeskolen. Kaali Olsen fra Inuit Ataqatigiit mener, at det er på tide at uddannelsesinstitutioner og folkeskolen får tidssvarende IT-udstyr.

Kaali Olsens forslag bliver behandlet i Inatsisartuts efterårssamling. Han har kigget på bevillingen til brugen af EDB i uddannelsessystemet, hvor der er afsat 10,4 millioner kroner om året.

- På grund af det høje prisniveau hos Tele Greenland er anvendelsen af internet på både på uddannelsesstederne og folkeskolen bliver brugen begrænset til afsendelse og modtagelse af tekstbaseret materiale. Der er ligeledes på uddannelsesstederne og folkeskolen sat begrænsninger på anvendelsen af billder, film, lyd samt forskellige internetbaserede mødesteder, skriver Kaali Olsen i sin begrundelse til sit forslag.

Han mener derfor at det er på tide at grønlandske studerende får mulighed for at følge med i udviklingen.

- Internettet kan give inspiration til udvikling af nye ideer – ikke mindst med tanke på den voksende anvendelse af nettet ti l fjernundervisning, siger Kaali Olsen.

Forslaget bliver behandlet i Inatsisartut den 12. oktober.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt