Mere internet til uddannelser og skoler

Der bør være ubegrænset anvendelse af internettet på uddannelser og folkeskolen, mener Kaali Olsen fra Inuit Ataqatigiit, der som suppleant helt tilbage til sidste efterår satte det på dagsordenen i Inatsisartut. Her ventes det på den kommende samling behandlet.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. august 2011 08:27

IT-udstyr på uddannelsespladser og folkeskoler trænger til en opgradering og der er kun ringe muligheder for at modtage billeder eller video, hvis man er tilkoblet til internettet på en uddannelsesinstitution eller folkeskolen. Kaali Olsen fra Inuit Ataqatigiit mener, at det er på tide at uddannelsesinstitutioner og folkeskolen får tidssvarende IT-udstyr.

Kaali Olsens forslag bliver behandlet i Inatsisartuts efterårssamling. Han har kigget på bevillingen til brugen af EDB i uddannelsessystemet, hvor der er afsat 10,4 millioner kroner om året.

- På grund af det høje prisniveau hos Tele Greenland er anvendelsen af internet på både på uddannelsesstederne og folkeskolen bliver brugen begrænset til afsendelse og modtagelse af tekstbaseret materiale. Der er ligeledes på uddannelsesstederne og folkeskolen sat begrænsninger på anvendelsen af billder, film, lyd samt forskellige internetbaserede mødesteder, skriver Kaali Olsen i sin begrundelse til sit forslag.

Han mener derfor at det er på tide at grønlandske studerende får mulighed for at følge med i udviklingen.

- Internettet kan give inspiration til udvikling af nye ideer – ikke mindst med tanke på den voksende anvendelse af nettet ti l fjernundervisning, siger Kaali Olsen.

Forslaget bliver behandlet i Inatsisartut den 12. oktober.