VIDEO Martha Lund Olsen: Besparelserne rammer først næste år

Bygder og byer i yderdistrikterne er bekymrede for besparelser på sundhedsområdet. Men besparelserne vil først ramme næste år, siger naalakkersuisoq for sundhed, Martha Lund Olsen
12. maj 2015 11:54

Bygder og byer i yderdistrekterne er bekymrede for besparelserne. I finanslovsforslaget for 2015 skal 15,3 million kroner spares væk fra sundhedsdepardement. De frygter besparelser går ud over administrationen, og at de kommer til at betyde kortere åbningstider i lægeklinikkerne.

Aamma atuaruk Naalakkersuisut trækker upopulært spareforslag tilbage

Men der bliver ikke sparet på området i år, fastslår naalakkersuisoq for sundhed, som siger, at pengene til dette års besparelser er fundet i et overskud fra sidste år, som nu er blevet overflyttet til i år.

Martha Lund Olsen fortæller til KNR, at revisionsfirmaet Deloitte skal undersøge for Naalakkersuisut, hvilke forbedringer departementet kan lave inderfor området, og de skal vurdere hvordan departementet bedst muligt kan komme ventelisterne til livs.

- Sådan som det der ud nu, er besparelserne ikke bekymrende. Vi vil bedre kunne se til næste år, hvilke måder besparelserne vil ramme befolkningen på, siger Martha Lund Olsen.