Ane Hansen: Manglende opbakning gav os chancen

Den nye borgmester i Qaasuitsoq Kujalleq hedder nu Ane Hansen og er fra Inuit Ataqatigiit. Det står nu klart efter forhandlinger mellem Siumut og Inuit Ataqatigiit har igen har vendt op og ned på det politiske landskab i den nye kommune.
Foto © : Inuit Ataqatigiit
08. april 2017 15:18

Kort efter valget så borgmesterposten ud til at gå sikkert til Ane Hansen, der var kommunens største stemmesluger, med 350 personlige stemmer. Men fredag eftermiddag kom pludselig meddelelsen om, at Enok Sandgreen fra Siumut havde samlet et flertal bag sig med resten af Siumut og Naja Petersen fra Atassut.

Men nu, mindre end et døgn efter har det politiske spil om magten i Qaasuitsoq Kujalleq taget en ny drejning og denne gang til Ane Hansens fordel, der nu kan kalde sig borgmester med et flertal på 12 medlemmer ud af 15 bag sig.

- Jeg har det rigtig godt med det. Vi har haft en rigtig god samtale med resten af Siumutmedlemmerne i går, siger hun.

LÆS OGSÅ Ane Hansen snupper borgmesterpost efter kaotisk forløb

Efter udmeldingen i går om, at Enok Sandgreen ville blive den nye borgmester viste det sig ifølge Ane Hansen, at Enok Sandgreen ikke havde opbakning til aftalen fra sit bagland.

- Derfor gik vi i gang med nye forhandlinger med resten af gruppen (red. Siumuts gruppe). Forhandlingerne har så båret frugt, og vi har kunnet indgå et ansvarsfuldt samarbejdsgrundlag for de næste fire år, siger hun.

Og det er ifølge Ane Hansen vigtigt, at der nu er samlet en bred koalition bag borgmesterposten.

- Det har ligget os meget på sinde, at der ikke skal være splittelse i vores kommune. Der skal være et godt samarbejde på tværs af vores byer og bygder, for der er så mange vigtige opgaver, der skal løses og derfor er det vigtigt at have et bredt samarbejdsgrundlag, siger hun.

LÆS OGSÅ IA tilbød hvad Naja Petersen bad om

Og nu skulle borgmesterposten gerne ligge fast, siger Ane Hansen.

- Vi skrev under på en aftale i nat, og jeg er sikker på, at alle underskrivere står sammen om aftalen hele valgperioden ud, siger hun.

Ane Hansen oplyser, at hun nu vil trække sig som medlem af Inatsisartut, for ikke at have et dobbeltmandat.

KNR har forsøgt at få fat i Enok Sandgreen, der i går så ud til at skulle være borgmester, men det er ikke lykkedes at få fat i ham.

LÆS OGSÅ Jess Svane er skuffet over tabt borgmesterpost