Mangel på arbejdskraft i Paamiut

02. november 2005 10:52

Det går godt i Paamiut.

Sådan lyder vurderingen fra den lokale chef for arbejdsmarkeds og erhvervsforvaltningen Niels løvstrøm Petersen. Han fortæller, at byens virksomheder mangler arbejdskraft:

-Fiskeriområdet med Royal Greenland og Tunitsivik i spidsen mangler arbejdere. Sådan har det været et års tid siden krabbeindhandlingen og produktionen af rejer for alvor tog fart.

At byen er meget afhængig af Royal Greenland og fabrikken Tunitsivik ses tydeligt på arbejdsløshedsstatistikkerne. Inden fabrikkerne fik succes med rejer og krabber lå ledigheden ofte omkring de 20 procent i forhold til 2 procent i dag.

En af dem, der alligevel har valgt at tage konsekvensen af svingningerne i det følsomme fiskerierhverv er Steffen Hansen. I dag er han leder af den lokale ungdomsklub.

-Jeg valgte at finde et job på land, fordi der for et par år siden blev meget hård konkurrence på rejepriserne på verdensmarkedet og det kunne vi også mærke hernede, siger Steffen Hansen.

Så sent som i slutningen af september forhøjede Landsstyret krabbekvoten i Paamiut-området med mere end 200 procent af det biologernes rådgivning ellers lagde op til.