Mand tiltalt for uagtsomt manddrab og spritkørsel

En 41-årig dumper-chauffør er tiltalt for uagtsomt manddrab ved et færdselsuheld i Nuuk, der kostede en 63-årig kvindelig fodgænger livet.
En tidlig februar morgen mistede en 63-årig kvinde livet, da hun blev påkørt af en dumper, der ryddede sne. Foto © : KNR / Christine Hyldal
27. oktober 2023 07:40

Tilbage i februar mistede en kvinde livet af sine kvæstelser, efter en 41-årig mand påkørte hende i et vejkryds, fordi han ikke overholdt sin vigepligt.

Mandag skal manden for retten, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med ulykken, men anklageskriftet mod ham tæller også forhold om spritkørsel og falsk anmeldelse af tyveri, der ikke har forbindelse til ulykken, der kostede kvinden livet.

I anklageskriftet fremgår det blandt andet også, at manden i foråret 2020 har kørt bil flere gange i spirituspåvirket tilstand.

Solo uheld i ”stjålet” bil

Tilbage i slutningen af april 2020, meldte den tiltalte en bil stjålet, på trods af, at han ifølge anklageskriftet selv den samme dag havde kørt bilen og var kørt i grøften.

Han er derfor også tiltalt for falsk anmeldelse af tyveri.

I forbindelse med, at manden kørte i grøften, blev hans promille målt og viste en promillestørrelse på to procent.

Blot få dage efter kørte manden, ifølge anklageskriftet, igen i spirituspåvirket tilstand, og denne gang blev promillen målt til 2,3 procent.

Frakendelse af kørekortet

Anklagemyndigheden påstår derfor en foranstaltning, hvor manden får frataget sit kørekort i ti år, samt en betinget anstaltsanbringelse på 30 dage.

Hvis han bliver dømt, skal manden derfor kun i anstalten, hvis han indenfor de næste to år begår en ny lovovertrædelse. Anklagemyndigheden kræver dog, at manden her og nu får en bøde på 45.500 kroner.