Ny næstformand i KNAPK

Niels Lorentzen er ny næstformand i fiskernes og fangernes sammenslutning.
Fiskere og fangere i Grønland har fået ny næstformand i KNAPK. Foto © : Thor Bill / KNR
Skrevet af Thor Bill
27. juli 2024 12:44

Grønlands Fisker- og fangersamenslutning, KNAPK, har fået ny næstformand.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Det er 69-årige Niels Lorentzen, der er blevet valgt som næstformand, efter Aslak V. Jensens ekskludering fra KNAPK i marts 2024. Det blev besluttet på et hovedbestyrelsesmøde i KNAPK i går, efter der havde været kampvalg under mødet.

- Jeg er glad for, at der nu er skabt ro og klarhed over posten som næstformand hos KNAPKs hovedbestyrelse. Niels Lorentzen har arbejdet med i bestyrelsen igennem mange år, og dermed får vi glæde af den store erfaring, som er nødvendig at have i en stor organisation som KNAPK, udtaler organisationens formand, Nikkulaat Jeremiassen.

Niels Lorentzen er pensioneret lærer ved Det Maritime Center, hvor han indtil for nylig har været souschef og faglærer i Paamiut.

Han er uddannet som fiskeskipper af 1. grad. Han er også formand for KNAPKs Krabberåd. Han har tidligere været fiskeskipper, skibsejer og fisker over 40 år.

Samtidig er der tiltrådt et nyt medlem i KNAPKs hovedbestyrelse - nemlig den 59-årige fisker og fanger Knud Mølgaard fra Sisimiut, der som suppleant kommer ind i hovedbestyrelsen.