Mand idømt forvaring for to voldtægter

Anklager Gutti Harryson er tilfreds med, at kredsretten har idømt en 23-årig mand forvaring for voldtægt af en 11-årig pige og en 61-årig mand.
- Manden er tidligere dømt for forsøgt på voldtægt, og nu er han så dømt for yderligere to voldtægter. Manden er derfor efter min opfattelse farlig for borgerne i samfundet, og derfor er jeg meget tilfreds med kredsrettens afgørelse i sagen, siger anklager Gutti Harryson. Foto © : KNR / Christine Hyldal
01. december 2023 18:09

I dag sad en 23-årig mand på anklagebænken i Sermersooq Kredsret i Nuuk. Han var tiltalt for vold, røveri og to forhold om voldtægt.

Han blev dømt for alle tre og på baggrund af en mentalundersøgelse blev han idømt en forvaringsdom.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

Den 23-årige er dømt for at have trængt ind på et børnehjem i Nuuk i maj sidste år, hvor han tvang sig til oralt samleje med en 11-årig pige og forsøgte at tiltvinge sig til fuldbyrdet samleje.

Pigen fik vækket personalet med sit råb, hvorefter manden blev overmandet og tilbageholdt indtil politiet ankom.

Efterfølgende blev han fremstillet for Sermersooq Kredsret, som besluttede at tilbageholde manden.

Voldtog mand under sin tilbageholdelse

Manden blev fundet skyldig i at have tvunget sig til oralt samleje med en 61-årig mand, som han delte værelse med under sin tilbageholdelse. Han forsøgte også at voldtage ham analt.

Derudover blev manden dømt for vold, røveri og ulovlig tvang mod en anden indsat.

- Manden er tidligere dømt for forsøgt på voldtægt, og nu er han så dømt for yderligere to voldtægter. Manden er derfor efter min opfattelse farlig for borgerne i samfundet, og derfor er jeg meget tilfreds med kredsrettens afgørelse i sagen, siger anklager Gutti Harryson i pressemeddelelsen.

Manden modtog dommen vedrørende voldtægten af den 11-årige pige, men ankede afgørelsen om voldtægten af den 61-årige mand og røveriet.