Mand anholdt for trusler på livet

En mand er tidligt tirsdag morgen blevet anholdt i Nuussuaq i Nuuk for at true familiemedlemmer på livet.
En mand er anholdt efter han truede sin familie på livet. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
17. oktober 2023 10:41

Natten til i dag, har politiet været massivt til stede i bydelen Nuussuaq i Nuuk og anholdt en 24-årig mand efter manden har truet sine søskende og en forældre på livet. Det oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Mark Larsen her til morgen.

Omkring klokken ti i går aftes modtog politiet en anmeldelse om en mand med knive og truende adfærd i en lejlighed.

- Da den første patrulje kom frem til stedet, ser de manden med knive, og derfor vælger de at tilkalde vores reaktionspatrulje, der kommer i skudsikre veste og med riffler, fortæller vagtchefen.

Skal have hjælp af andre end politiet

Politiet har været massivt til stede i bydelen hele natten, da det tog en del tid at få manden snakket ud af lejligheden med tre eller fire andre personer. Aktionen sluttede omkring klokken 04 i morges, hvor manden blev anholdt.

- Politiet har vurderet, at sagen ikke er af sådan en karakter, at manden skal fremstilles. I stedet er det vores vurdering, at manden skal have den rette hjælp af sundhedsvæsnet, siger Mark Larsen.

Derfor er det ifølge vagtchefen også anklagemyndighedens vurdering nu og her, at han ikke skal fremstilles, men anklagemyndigheden skal naturligvis se nærmere på forholdene i sagen.

Manden er stadig i politiets varetægt her til morgen, oplyser vagtchefen.