Døgnrapport: To personer er i politiets varetægt efter episoder med knive

Mandag morgen har politiet én tilbageholdte og én, der i dag skal fremstilles. De to personer er i politiets varetægt efter henholdsvis et knivstik i Tasiilaq og trusler med kniv i Nuussuaq.
En kvinde er blevet tilbageholdt i 25 dage efter et knivstik i weekenden, og en mand i 30'erne skal fremstilles i dag efter trusler med kniv. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
16. oktober 2023 10:11

En kvinde i 50'erne og en mand i 30'erne er begge tilbageholdt af politiet efter henholdsvis et knivstik og trusler med kniv. Det oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Malik Olesen til KNR mandag morgen.

Knivstikket fandt sted i Tasiilaq, hvor en kvinde har stukket en mand i 60'erne lørdag omkring klokken 13. Hun blev søndag fremstillet med anmodning fra anklagemyndigheden om tilbageholdelse, oplyser Malik Olesen. 

- Retten har besluttet ved fremstilling, at kvinden skal være tilbageholdt i 25 dage, siger Malik Olesen.

De to personer involveret i sagen kender hinanden, men politiet kan ikke oplyse, hvilken form for relation de har.

Politiet skal nu efterforske motivet for knivoverfaldet.

Trusler med kniv

Det er ikke kun kvinden fra Tasiilaq, der efter weekenden er i politiets varetægt.

Søndag morgen lidt over klokken 09 modtog politiet en anmeldelse om en mand, der fægtede med kniv i bydelen Nuussuaq i Nuuk ved Akiki butikken.

- Vi har selvfølgelig foretaget noget efterforskning ude på stedet og foretaget en anholdelse af en mand på cirka 30 år, der er mistænkt for nogle trusler.

- På baggrund af vores hidtil efterforskning og i samråd med anklagemyndigheden, har vi vurderet, at der skal ske fremstilling af manden i dag med anmodning om tilbageholdelse, siger Malik Olesen.

Politiet anmoder om tilbageholdelse, fordi manden før har lavet lignende kriminalitet, og selvfølgelig den nye kriminalitet fra i går, fortæller vagtchefen.

Politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen, end at de undersøger nogle trusler, men ellers er det meget tidligt i forløbet, så vagtchefen kan hverken kommentere på motivet eller komme ind på yderligere detaljer i sagen.