Maliina Abelsen stopper i Unicef

Unicef kommer til at mangle en programchef, når Maliina Abelsen søger nye udfordringer efter tre år i stillingen.
- Det har været et privilegie at bistå med at sætte fokus på børns rettigheder som en del af Unicef, siger Maliina Abelsen. Foto © : Carsten Faurschou
03. oktober 2023 13:32

Unicef skal på jagt efter en ny programchef i Grønland. Maliina Abelsen, som har sat i rollen de sidste tre år, har nemlig valgt at stoppe.

Det skriver Unicef i en pressemeddelelse.

Maliina Abelsen har i sin tid som programchef arbejdet intensitvt for børns rettigheder i Grønland.

- Vi har været utrolig glade for Maliinas store indsats og det fokus, hun er lykkedes med at sætte på børns rettigheder i Grønland.

- Jeg har stor forståelse for hendes ønske om blandt andet at fokusere på sine bestyrelsesposter og er taknemmelig for de gode år og det gode samarbejde, vi har haft i nogle vigtige år med opbygning af et stærkt Unicef-kontor i Grønland, siger Susanne Dahl, generalsekretær, Unicef Danmark i pressemeddelelsen.

Børn tryghed i fokus

Maliina Abelsen fratræder sin stilling i slutningen af oktober, men fortsætter som rådgiver for Unicef.

Hun har blandt andet været ansvarligt for Nakuusa, som er et samarbejde mellem Unicef Danmark og naalakkersuisut.

Hun har også arbejdet med at få flere børn ind i fællesskabet med bevægelse i trygge rammer i fokus. Det har hun gjort sammen med Grønlands Idrætsforbund ved projektet ’Ataatsimoorluta Aalasa’.

- Det har været et privilegie at bistå med at sætte fokus på børns rettigheder som en del af Unicef. Børns tryghed her i landet er nøglen til et bæredygtigt samfund. Kontoret står stærkt i dag og derfor kan stafetten også gives trygt videre, siger Maliina Abelsen. 

Unicef går nu i gang med at søge efter hendes afløser. Fra 1. november vil nuværende programleder Aviaaja Barlach Pregaard konstitueres i stillingen.